Opleiding: Associate degree
Locatie: Leeuwarden
Opleidingsduur: 2 jaar
Taal: Nederlands
Soort: Voltijd

Biologische Melkveehouderij (associate degree voltijd)

Kom naar de open avond! Aanmelden

Jouw toekomst in de biologische melkveehouderij

Is het jouw ambitie om biologisch melkveehouder te worden? En wil jij je verdiepen in de biologische sector? Dan is de tweejarige associate degree Biologische Melkveehouderij de opleiding voor jóu.  

In deze praktijkgerichte studie ontwikkel jij je tot een allround biologische (agrarische) ondernemer. Je hebt dan niet alleen de juiste vakinhoudelijke kennis, maar ook de vaardigheden om zelfstandig te ondernemen en om de omschakeling te maken naar biologische bedrijfsvoering. Bovendien weet je hoe je producten kunt vermarkten.  

De huidige maatschappij en consument vragen om verandering. ‘Duurzaamheid’ en ‘biologisch’ zijn begrippen die niet meer weg te denken zijn. Ook in de melkveehouderij spelen ze een belangrijke rol.  

Voor de nieuwe generatie melkveehouders ligt er een werkveld klaar, waarin veel uitdaging zit. Wil jij weten hoe je dit moet managen (de praktische inslag)? En waarom je de dingen doet zoals je ze doet (de theoretische achtergrond)? Volg dan deze associate degree.  

Kom een dagje proefstuderen! Inschrijven

Waarom deze studie?

  • Praktijkgericht onderwijs 
  • Biologische bedrijven voor praktijkleren 
  • Samenwerking met het werkveld 
  • Docenten uit de praktijk 
  • Leerzame en inspirerende bedrijfsbezoeken 
  • Buitenlandse stage(s) 
  • Jij staat centraal 
  • Tweejarige opleiding 
  • Actieve studievereniging Agri-Ceres

Ad Biologische Melkveehouderij valt onder het CROHO 80044 - Melkveehouderij 
 

Wat is een associate degree?

Een associate degree (Ad) is een tweejarige opleiding op hbo-niveau, die je afsluit met een wettelijk erkend diploma. Hiermee vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt. Als je een havo- of vwo-diploma hebt, kunnen er eisen zijn om te worden toegelaten tot de Ad Biologische Melkveehouderij. 

Dit zijn de toelatingseisen.

Heb je - na je associate degree - de smaak van het studeren te pakken? Dan kun je instromen in het derde jaar van de bacheloropleiding Dier- en Veehouderij. Die kun je afronden in twee jaar. 

Meld je direct aan via Studielink Klik hier!
Brochure aanvragen? Klik hier!