Welkom bij de opleiding Land- en Watermanagement!

We kunnen je even niet in Velp ontvangen, maar vanuit huis kun je toch een kijkje bij ons komen nemen! Hieronder staan filmpjes van verschillende colleges en een practicum op ons landgoed. Ze laten je zien waar je mee te maken krijgt als je Land- en Watermanagement studeert.

Live contact

Daarnaast kunnen we ook live met elkaar praten. Daarvoor kun je een Skype-gesprek aanvragen met een student of docent van Land- en Watermanagement. Dus heb je vragen over de school of over de studie, wil je ervaringen horen van de studenten die je voorgingen, vraag dan een Skype-gesprek aan.

Neem nu een kijkje

Neem nu een kijkje bij de opleiding Land- en Watermanagement en bekijk de filmpjes en presentaties hieronder.

> Hoe gaat een praktijkles van Land- en Watermanagement?

Docent Sylvia de Jager laat op Landgoed Larenstein zien hoe je de grondwaterstand met een peilbuis bepaalt. Deze peilbuizen zijn door studenten Land- en Watermanagement zelf in de grond geslagen.

> Wat doe je na de praktijkles met je meetresultaten?

(vervolg op de praktijkles)
Docent Hans van den Dool laat zien hoe je een hoogtekaart maakt van de grondwaterstanden. Je kunt nu je eigen ‘isohypsenkaart’ gaan maken!

> Virtuele excursie: les in het rivierengebied

Het rivierenlandschap door de ogen van een land en watermanager: hoe stroomt en stroomde het water, wat zijn de problemen en hoe lossen we deze problemen op. En ook: hoe kijkt de land- en watermanager naar het landschap en de bodem? Wil je dieper duiken in de wereld van het water, dan kun je je hart ophalen in deze les van docent Dan Assendorp.

Trefwoorden: