HVHL Golden Globes 2024: dit zijn de winnaars

25-04-2024

Vanmiddag zijn de winnaars van de HVHL Golden Globes 2024 bekend gemaakt. Studenten presenteerden hun project met een videopitch in de speciale Golden Globes online omgeving. Medewerkers konden stemmen op hun favoriet en zo zijn drie winnaars naar voren gekomen. Drie projecten van Leeuwarden gaan bovendien door naar de LC Awards 2024, georganiseerd door de Leeuwarder Courant. Namens het College van Bestuur maakte Anneke Luijten-Lub op 25 april de winnaars live via Teams bekend. 

Anneke is weer vervuld van trots als ze de projecten op een rijtje ziet: “Het is zo gaaf om te zien waar jullie je voor inzetten! Misschien kennen jullie het Instellingsplan van de hogeschool niet precies, maar wat daarin staat, leven jullie ons voor. Jullie geven vorm aan de transities waar we ons als hogeschool op richten door te werken aan biodiversiteit, duurzame voedselketens en klimaatverandering bijvoorbeeld.” Op dagen als vandaag is Anneke extra blij om bij HVHL te werken. Ze geeft de studenten dan ook mee: “Jullie oplossingen zijn zo hard nodig voor onze omgeving en voor deze wereld. Wees vooral ook trots op jezelf!”

Bekijk hier alle deelnemende projecten

Voor de winnaars heeft HVHL verschillende geldprijzen beschikbaar gesteld. De eerste prijs is 500 euro, de tweede 300 euro en de derde 250 euro.

Eerste plaats: Ecologisch bermbeheer
Student: Vincent Vrielink, Atze Hendriks, Jordy Oudshoorn, Jan-Willem Valk, Sverre Pijpker, Alyssa de Lathouder
Opleiding: Bos- en Natuurbeheer
15,5 % van de stemmen

 

Tweede plaats: Crazy Raspberry: een innoverende sportdrank
Studenten: Anneke Veenema, Sanne de Groot, Sam Bregman, Jitse Mos, Isa Spijker
Opleiding: Voedingsmiddelentechnologie
13,8 % van de stemmen

Derde plaats: Equus conserva
Student: Lara Heric
Opleiding: Equine, Sports and Business
12 % van de stemmen

Kandidaten voor de LC Awards

Ieder jaar organiseert de Leeuwarder Courant voor de beste studentenprojecten van het noorden de LC Awards. Het evenement vindt dit jaar plaats op 11 juni in stadsschouwburg De Harmonie te Leeuwarden. Namens HVHL doen de drie genomineerde projecten voor de Golden Globes uit Leeuwarden mee:

  • Crazy Raspberry: innoverende sportdrank
  • Hybride yoghurt met waterlinzen
  • Graze-E: het vervolg

Alle winnaars van harte gefeliciteerd, alle deelnemers bedankt voor het meedoen en voor de projecten die doorgaan naar de LC Awards: heel veel succes!