Aline ten Napel van ad Voedingsmiddelentechnologie wint Ad Talent Award

25-04-2024

Geweldig nieuws deze week voor HVHL-studente Aline ten Napel: zij werd uitgeroepen tot winnaar van de ‘Ad Talent Awards’ tijdens de landelijke Ad-dag in Rotterdam. Aline is studente van de associate degree (ad) Voedingsmiddelentechnologie in deeltijd aan HVHL. Met de prijs wordt ze benoemd tot landelijk ambassadeur van het associate degree-onderwijs. De jury noemt Aline ‘een vakvrouw die na haar mbo-opleiding verdieping zoekt via de ad-opleiding.’

Aline ten Napel koos na haar mbo-opleiding voor de tweejarige ad Voedingsmiddelentechnologie bij HVHL in Leeuwarden. Voor haar dé kans om naast haar werk theoretische verdieping op te doen. Naast haar deeltijdstudie werkt Aline als banketbakker bij een bakkerij waar zij gebak en chocolade ontwikkelt, verbetert en produceert.

“Het kwam echt als een shock; ik had niet verwacht te winnen,” zei Aline.

“Ik ben anderhalf jaar geleden begonnen met de Ad-opleiding. Mijn bijdrage vanuit een klein bedrijf werd als bijzonder gezien. Ik ben altijd nieuwsgierig geweest naar het proces achter voedselbereiding, en hoe je dit kunt verbeteren, “ vertelt Aline over haar passie voor voedingsmiddelentechnologie.

Ze kijkt positief terug naar de Ad Talent Awards, maar ook kijkt ze naar de toekomst:

"Ik hoop een eigen ambachtelijke brood- en banketbakkerij te hebben. Het is een droom, hoewel ik niet zeker weet of het haalbaar is, maar ik vind het een mooi streven." onthult Aline over haar toekomstdromen.

 

Aline ten Napel

Lovende woorden van de jury

De jury omschrijft Aline als “een vakvrouw die na haar mbo-opleiding verdieping zoekt via de Ad-opleiding en zich blijft ontwikkelen als banketbakker. Ze brengt theorie en praktijk samen om te experimenteren en tot nieuwe oplossingen te komen. Deze synergie is erg waardevol en maakt Aline onmisbaar voor docenten, medestudenten en haar collega’s in de bakkerij. Ze wil zich verder ontwikkelen en toont aan welke grote meerwaarde dit heeft voor kleine bedrijven die geen product development en innovatieafdeling kennen.”

Kennis toepassen voor resultaat in de praktijk

“We hebben deze prijs aan haar toegekend vanwege de tastbare resultaten die zij heeft bereikt,” vervolgt het juryrapport. “Zo heeft zij het productieproces van haar werkgever efficiënter ingericht, waardoor 400 uur aan personeelstekort is opgelost. Ook is de bakkerij verduurzaamd door minder gas en elektriciteit te verbruiken. Dat Aline een echte ambassadeur voor het ad-onderwijs is, heeft ze laten zien door presentaties aan bedrijven te geven om de bekendheid van haar opleiding te vergroten.”

Aline wordt komend jaar het gezicht van het landelijke ad-onderwijs, samen met Summer Rous, studente van de ad Communicatie aan Avans Academie. Zij won de Ad Talent Award voor voltijdstudenten. Beiden wonnen een cheque van 250 euro.

HVHL biedt de ad Voedingsmiddelentechnologie in deeltijd aan in Leeuwarden en in Velp. De opleiding bestaat ook als vierjarige bachelor in voltijd op beide locaties.