HVHL Golden Globes 2023: dit zijn de winnaars

25-04-2023

Net als vorig jaar vonden de verkiezingen en de bekendmaking van de HVHL Golden Globes-winnaars voor Leeuwarden en Velp weer online plaats. Studenten presenteerden hun project met een videopitch op een speciale online omgeving. Medewerkers konden hieruit hun favoriet kiezen en zo zijn er uiteindelijk drie winnaars naar voren gekomen. De drie beste projecten uit Leeuwarden gaan bovendien door naar de LC Awards 2023, georganiseerd door de Leeuwarder Courant op 13 juni. Anneke Luijten-Lub maakte op dinsdag 25 april namens het College van Bestuur de winnaars live via Teams bekend.

Winnaars Golden Globes

Anneke vindt het heerlijk om weer te vernemen wat voor moois onze studenten allemaal ondernemen. “De projecten laten ook de breedte van onze hogeschool zien, de klimaattransitie, verduurzaming in de landbouw, ontwikkeling in de leefomgeving, noem maar op. Het maakt me trots!” Ze kijkt met het publiek ook even kort terug op wat dergelijke mooie projecten tijdens je studietijd op kunnen leveren. “Projecten van onze studenten hebben soms enorme spin off. Zo heeft het bedrijf waar de winnaar van vorig jaar, Dennis ter Denge, zijn project deed, onlangs een subsidie van een miljoen ontvangen om een vervolg te geven aan het project.”

BEKIJK HIER ALLE DEELNEMERS

Voor de winnaars zijn verschillende geldprijzen beschikbaar gesteld door HVHL. Voor de eerste plaats een bedrag van 500 euro, voor de tweede plaats een bedrag van 300 euro en de derde plaats wint een bedrag van 250 euro.

Eerste plaats: Graze-E

Studenten: Annette Koopmans, Anique Swan, Erwina Spoelstra, Laura Sturkenboom, Reidze Bijma en Piter-Gerben Palma
Opleiding: Dier- en Veehouderij

27% van de stemmen

 

Tweede plaats: Duurzame drijvende woningen voor jongvolwassenen

Student: Sybren Brouwer
Opleiding: Milieukunde

26% van de stemmen

 

Derde plaats: Lesprogramma WIJZER!

Studenten: Meike Tempel, Corien Haringa, Savannah Jansen en Roosmarijn Lameijer
Opleidingen: Kust- & Zeemanagement en Diermanagement

22% van de stemmen

 

Kandidaten voor de LC Awards

Ieder jaar organiseert de Leeuwarder Courant voor de beste studentenprojecten van het noorden de LC Awards. Het evenement vindt dit jaar weer plaats op 13 juni in stadsschouwburg De Harmonie te Leeuwarden. Hieraan doen namens HVHL de beste drie projecten van locatie Leeuwarden uit de HVHL Golden Globes 2023 mee:

  • Graze-E
  • Duurzame drijvende woningen voor jongvolwassenen
  • Lesprogramma WIJZER!

Alle winnaars van harte gefeliciteerd, alle deelnemers bedankt voor het meedoen en voor de projecten die doorgaan naar de LC Awards: heel veel succes!