Tweejarige hbo-opleiding Diermanagement van start

14-02-2022

Nieuwe associate degree voor diermanagers in Gelderland

Vanaf nu is iedereen die een tweejarige opleiding Diermanagement op hbo-niveau wil volgen welkom bij Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp. De inschrijving voor de nieuwe associate degree Diermanagement is geopend na een uitstekende beoordeling van het opleidingsprogramma. 

Er is op dit moment veel vraag naar diermanagers die de behoeften van het dier kunnen verbinden met wat de samenleving wil met dieren. Afgestudeerden van de associate degree gaan een rol spelen in het verantwoord beheren van non-productiedieren. Dat zijn dieren die geen deel uitmaken van de voedselketen, zoals bijvoorbeeld gezelschapsdieren, sport- en recreatiedieren of dieren in dierentuinen of kinderboerderijen.

De nieuwe associate degree, een tweejarige opleiding op hbo-niveau, is uniek in Nederland. Op de locatie Leeuwarden van Hogeschool Van Hall Larenstein wordt de vierjarige bacheloropleiding Diermanagement gegeven.

Praktijkgericht leren

De opleiding werkt intensief samen met het werkveld. Opleidingsmanager Heinz Evers hierover: “Omdat een diermanager (ad) een verbinder is tussen theorie en praktijk, nemen wij onze studenten vanaf dag een mee in het werkveld om aan praktische vraagstukken te werken.” De beoordelingscommissie van de NVAO (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie) waardeerde dit en de andere onderdelen van de opleiding met een maximale score. Een positieve beoordeling is nodig voordat een opleiding mag starten. Het docententeam staat dan ook te popelen om in september 2022 met een nieuwe groep studenten aan de slag te gaan.

Oriënteren en proefstuderen

Op de open dagen van Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp kunnen studiekiezers zelf komen kijken en luisteren bij de nieuwe opleiding. Op 24 februari is er een speciale proefstudeerdag. Meer informatie over de associate degree Diermanagement en over inschrijven via Studielink is te vinden op de website van Hogeschool Van Hall Larenstein.