Equine, Sports and Business verzamelt paardenuitrusting voor goed doel

22-11-2018

De tijd van het jaar waarin mensen warmte willen verspreiden en iets goeds en betekenisvol willen doen staat weer voor de deur. De kerst nadert en door het hele land zetten mensen initiatieven op om geld of goederen in te zamelen voor liefdadigheid of goede doelen. Het bachelor programma Animal Husbandry: Equine, Sports and Business in Velp wil hieraan meedoen en komt met een eigen initiatief dat loopt vanaf nu tot de kerstvakantie. Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) wilde iets goeds doen, maar een ander belangrijk criterium was een bijdrage leveren aan de duurzaamheid van de sector. Daarom gaan we op onze locatie in Velp paardenuitrusting verzamelen (dekens, halsters, borstels, zadelkleden, rijbroeken etc.) van studenten, personeel en vrienden om dit vervolgens te doneren aan “De Paardenkamp” in Soest.

Waarom De Paardenkamp?

De Paardenkamp kan de gedoneerde uitrusting weer verkopen in hun speciale tweedehandswinkel in boerderij Vosseveld. Met het geld dat op deze manier ieder jaar wordt opgehaald kan een groot deel van de kosten voor accommodatie en (medische) zorg van de paarden gedekt worden. Daarnaast stimuleert het hergebruik van paardenuitrusting de duurzaamheid van de sector en de lage prijzen in de winkel maken paardrijden betaalbaarder.

Hoe kun je doneren?

Je kunt gewoon je gebruikte paardenuitrusting meenemen. Alles wat maar aan paarden gerelateerd is kun je in de speciale tassen stoppen die je bij de receptie van HVHL in Velp aantreft (Larensteinselaan 26A). Of je kunt ons laten weten waar we jouw bijdrage kunnen ophalen door contact op te nemen met Annika Rettig via [email protected]. Zo hoef je het niet weg te gooien en daarnaast help je De Paardenkamp bij de huisvesting van de 120 oude paarden. Ook krijgen de eigenaren van meer dan 45.000 oude paarden in Nederland informatie over de vereisten die gelden bij oude paarden.

Help politiepaard Fortuin en de andere oude paarden. Namens het paardenteam en De Paardenkamp hartelijk dank.