Opleiding: Bachelor
Locatie: Velp (bij Arnhem)
Opleidingsduur: 4 jaar
Taal: Engels
Soort: Voltijd

Equine, Sports and Business (bachelor voltijd)

Kom naar de open avond! Aanmelden

Zijn paarden jouw passie? En wil jij alles ontdekken over de bedrijfsvoering eromheen? In de Engelstalige opleiding Equine, Sports en Business komen paard en bedrijf samen. De studie speelt in op de toekomst van de paardensector. Door het internationale karakter, de hoofdrol voor paardenwelzijn en duurzaamheid, en de connecties met het werkveld. Zodat jij met de juiste kennis en skills aan de slag kunt in de paarden- en bedrijfswereld.

Hbo Equine, Sports & Business in beeld

Waarom deze hippische opleiding? 

  • Jouw passie voor paarden én bedrijfskunde kun je hier maximaal combineren. Met 50% paardenvakken en 50% bedrijfskundige lesstof. Dat is uniek in hbo-land.
  • Paardenwelzijn, duurzaamheid en innovatie in sport en business vormen de rode draad: hoe wordt de hippische sector duurzaam en toekomstbestendig?
  • De banden met het werkveld zijn nauw. Dat zorgt voor toffe excursies, opdrachten en stages bij bedrijven.
  • De internationale focus van de studie zorgt voor een supergroot netwerk in de (buitenlandse) paardenbranche. Daardoor kun je ‘overal op de wereld’ stagelopen of een baan vinden.
  • Je kunt straks heel veel kanten op. Als bijvoorbeeld online marketeer, eventmanager, medewerker paardensportbond of verkoopadviseur. Binnen en buiten de paardenbranche.

Dit ga je leren
Hippische bedrijfskunde in een notendop

Tijdens deze paardenopleiding krijg je bedrijfskundige vakken (50%) en vakken die gaan over paarden (50%). Elke periode passeren daarom twee modules de revue: een over bedrijfskunde (met vakken als marketing, sales, finance en eventmanagent), en een over paarden (met vakken als voeding, gezondheid, fysiologie en genetica). Je begint heel breed met veel informatie. Daarna specialiseer je je in een minor, stage en afstudeeropdracht.

  • Je leert het paard én het bedrijf eromheen in al hun facetten kennen.
  • Het gros van de projecten pak je op in groepsverband. Je werkt dus veel samen met je studiegenoten.
  • Jouw eerste stage loop je bij een echt paardenbedrijf. Bij je tweede stage doe je werkervaring op in de dienstverlening. Dat mag bij een hippisch bedrijf zijn, of totaal ergens anders.
  • Je minor heeft een link met paarden, met bedrijfskunde óf met hippische bedrijfskunde. En die volg je bij ons, of op een andere (inter)nationale hogeschool of universiteit.

Ontdek je equine studie

Brochure aanvragen? Klik hier!

Na je studie
Van fokkerijdeskundige tot online marketeer

Doordat je bij hippische bedrijfskunde zowel paard- als bedrijfsvakken volgt, ben je van alle markten thuis. Na je opleiding kun je in allerlei beroepen terechtkomen. Van medewerker paardensport, fokkerijdeskundige en voedingsadviseur tot marketeer, projectmanager en evenementorganisator. Bij nationale en internationale werkgevers. Binnen de hippische sector (zoals een paardenhouderij, brancheorganisatie of voerproducent), en erbuiten (zoals een verzekeraar, transportbedrijf of evenementenbureau).

Bekijk je loopbaankansen

Kom kennismaken

Smaakt de opleiding Equine, Sports and Business naar meer? Een nadere kennismaking is dan enorm waardevol. Bezoek een open dag of meld je aan voor een meeloopdag. Zo leer je meer over de opleiding, proef je de sfeer van de hogeschool en ontmoet je studenten en docenten.

Kom een dagje proefstuderen! Inschrijven

Toelating & aanmelding

Heb jij je keuze laten vallen op deze bedrijfskundige hbo-opleiding met paarden? Dan ben je vast benieuwd welke toelatingseisen er zijn, hoe je je kunt aanmelden en wat het collegegeld is. We hebben het voor je onder elkaar gezet: 

Meld je aan via Studielink Klik hier!

Equine, Sports and Business valt onder het CROHO 34869 Dier- en Veehouderij (Animal Husbandry)