Portugese minister onderwijs bezoekt Watercampus

12-07-2017

Leeuwarden staat wereldwijd bekend als 'hoofdstad van watertechnologie' en dat levert regelmatig hoog bezoek op. Zo kwam dinsdag de Portugese minister van onderwijs Manuel Heitor een kijkje nemen op de Watercampus. Hij was op werkbezoek in Nederland om een beeld te krijgen van het onderwijs dat wij hier geven en was met name erg geïnteresseerd in het hbo en toegepast onderzoek.


Erica Mosch (manager van het Applied Research Centre Food & Dairy) en Luewton Agostinho (lector Watertechnologie) ontvingen de delegatie en laatstgenoemde gaf een korte presentatie over het onderwijs en onderzoek op de Watercampus. Minister Heitor was duidelijk onder de indruk van de samenwerking binnen de campus en wou nog graag een kijkje nemen op het Waterapplicatiecentrum (WAC).


Omdat de minister en zijn delegatie er al een lange dag op hadden zitten -een ochtendprogramma in Rotterdam en een middagprogramma in Leeuwarden- was er geen ruimte om alle projecten in het WAC uitgebreid toe te lichten. De delegatie wou vooral een beeld van de omvang krijgen en de sfeer proeven van het toegepast onderzoek dat hier wordt uitgevoerd. Zij hebben tijdens dit bliksembezoek aan Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) en het WAC een goed beeld gekregen van wat onze Watercampus te bieden heeft!