Afgestudeerde Albert Boersen is bedrijfsleider van unieke 'Floating Farm'

10-10-2017

Hij haalde de afgelopen dagen meermalen het nieuws: Albert Boersen, afgestudeerde van de hbo-opleiding Bedrijfskunde en Agribusiness in Leeuwarden, is bedrijfsleider van de eerste drijvende boerderij! De belangstelling voor de zogenaamde 'Floating Farm' is al groot, van studenten, stedenbouwers en boeren tot Chinese delegaties. Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) is dan ook zeer vereerd dat hij woensdag 1 november a.s. een gastcollege geeft aan huidige studenten Bedrijfskunde en Agribusiness.

Floating Farm in het kort

Floating Farm is een drijvende zuivelboerderij dat midden in de stad Rotterdam komt, aan de Merwedehaven om precies te zijn. Het is een project van ontwikkelaar Beladon en moet uitgroeien tot een voorbeeldproject. De basis wordt een betonnen drijfbak van 30 bij 40 meter, met daarop 1000 vierkant meter aan weide en stallen, een kelder voor melkproductie en afvalverwerking, een winkel en een bezoekerscentrum. Gekozen is voor robuuste rood-witte koeien van het sterke Franse ras Montbéliarde. Albert Boersen en Myrthe Brabander worden de gezichten van de Floating Farm. Albert: "Burgers weten vaak niet waar hun voedsel vandaan komt; dat laat ik ze graag van dichtbij zien."

Floating Farm in het nieuws

Floating Farm was de afgelopen dagen al veelvuldig in het nieuws, waaronder op AD.nl, bij EditieNL (met bijdrage van onze lector Hans Hopster van het lectoraat Diergedrag, Diergezondheid en Dierenwelzijn) en in de Leeuwarder Courant.

 

Albert Boersen afgestudeerde Bedrijfskunde en Agribusiness Leeuwarden