Vivian Proföhr

"Gewoon doen wat je leuk vindt"


Vivian Proföhr, afgestudeerd in Equine, Sports and Business van de opleiding Dier- en Veehouderij, vertelt over haar passie voor online marketing en hoe haar studie bij Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) haar daarop heeft voorbereid. In het begin vroeg ze zich af, waar ze na haar studie terecht zou komen, maar ze wist zeker dat het succes zou worden omdat ze met paarden zou gaan werken.

Passie voor paarden
"Mijn passie voor paarden was de belangrijkste reden om Equine, Sports and Business te gaan studeren. Tijdens de studie krijg je de mogelijkheid om aan veel verschillende projecten te werken, waardoor je kunt meekijken in echte bedrijven. Eén van de projecten die me vanaf het begin fascineerde, was een project waarbij ik moest berekenen in hoeverre een bepaalde stal winstgevend was."

Stages
"Tijdens een stage in de Verenigde Staten voerde ik hetzelfde onderzoek nog eens uit, maar nu voor een fokkerij en trainer. Daarna besloot ik meer te leren over grote bedrijven die wereldwijd actief zijn en volgde ik een stage van zes maanden op de marketing afdeling van een meubelzaak in Hamburg, Duitsland. En daar werd mijn passie voor online marketing geboren."

Grote jongens
"Ik wilde nog meer te weten komen over de werkwijze van de 'grote jongens', dus nadat ik was afgestudeerd begon ik een vrijwillige stage bij OTTO, in Duitsland. Hierdoor kreeg ik een nieuwe kijk op bepaalde online marketing kanalen en dynamische remarketing. Na zes bewogen en opwindende maanden bij OTTO was het duidelijk: ik ging me toeleggen op online marketing."

Online marketing
"Een paar maanden geleden ben ik als junior campaign manager begonnen bij een van de grootste online marketing bedrijven in Hamburg. Ik hou van de dynamiek, het werken met bekende bedrijven en met een jong team (meer dan 70% van de werknemers is jonger dan 35 jaar). Het werk is heel gevarieerd; ’s ochtends heb je geen idee waar je aan het eind van de dag mee bezig zult zijn. De toewijding, team spirit en de platte organisatiestructuur zorgen ook dat ik gemotiveerd blijf."

Ruimte om te ontdekken
"Maar hoe heeft mijn paardenstudie me nu voorbereid op dit werk? Tijdens mijn studie kreeg ik de ruimte om vele kanten van het werk te onderzoeken en zo te ontdekken waar ik me thuis voel en wat mijn sterke punten zijn. Ik volg nog steeds mijn strategie van 'leren van de grote jongens', maar ooit wil ik terug naar de paardensector, waar ik mijn opgedane kennis wil delen met kleinere bedrijven."

Meer weten?
Opleidingsinformatie Dier- en Veehouderij, Velp

Vivian Proföhr, alumnus Dier- en Veehouderij
Vivian Proföhr, alumnus Dier- en Veehouderij