Dier- en Veehouderij in Velp

Dagje meelopen? Meld je hier aan!

Dynamisch en internationaal

De diersector in Nederland is dynamisch en van zeer hoog niveau. Internatio­naal is Nederland voorloper op het gebied van fokkerij, voeding en welzijn. Neem de paardensector, met 500.000 mensen die paardrijden en maar liefst 6.600 bedrijven die actief zijn in de paardenhouderij met een totale omzet van 1,5 miljard euro. Of neem de veehouderij: met de export van 7,6 miljard euro aan vlees en 7,2 miljard euro aan zuivel is Nederland een belangrijke speler in de wereldwijde markt.

De ontwikkelingen gaan snel. Zo neemt de productie op de veehouderijbedrijven hard toe, een ontwikkeling die samengaat met steeds meer aandacht voor de gezondheid en het welzijn van het dier. De sector kan goed opgeleide specialisten zoals jij prima gebruiken!

Dier & business: een uitdagende combinatie

Je kiest voor deze opleiding als je leeft voor het houden van dieren én de hele bedrijfsvoering die hierbij komt kijken. Jij deinst niet terug voor deze uitdagende combinatie!

Deze opleiding wordt zowel in Leeuwarden als in Velp aangeboden. De hier weergegeven informatie gaat over de locatie Velp.