Noud Postulart

"De verbreding van de brug bij mij in de buurt vond ik zo interessant, dat ik er mijn werk van wilde maken"


Na zijn mbo-opleiding Watermanagement bij Helicon besloot Noud door te studeren.
"Ik wilde na het mbo nog niet meteen een baan. Daarom ben ik eerst gaan studeren”, vertelt Noud. Al sinds de middelbare school wilde hij graag een opleiding op het gebied van water volgen: “Bij mij in de buurt, in Ewijk, waren ze bezig met de verbreding van een brug. Dat vond ik zo interessant, dat ik het onderwerp voor mijn profielwerkstuk had gevonden en daar ook graag mee door wilde gaan.
"

Afwisseling
Noud is erg te spreken over zijn studie: “Ik vind vooral de afwisseling heel fijn. Ik zie mezelf ook in de toekomst niet steeds hetzelfde doen. Bij Land- en Watermanagement ben je soms achter de computer dingen aan het uitzoeken en dan weer buiten aan het werk. Daarnaast is water een actueel thema; het is iets van de toekomst, maar ook van nu.”

Excursie Duitsland
In het afgelopen studiejaar is Noud met zijn klas onder andere een week op een buitenlandse excursie naar Duitsland geweest, waar ze de Rijn een stuk hebben gevolgd. Tijdens die excursie was er ook tijd voor gezelligheid met klasgenoten. “Overdag waren we serieus bezig, maar ’s avonds dronken we vaak samen een biertje en hadden we lol met elkaar. Dat was erg leuk.”

Overstap mbo
Omdat hij het mbo gewend was, was Noud bang dat de opleiding aan het hbo een stuk zwaarder zou zijn. Hij vertelt dat hij er ook wel wat meer moeite voor moet doen, maar dat het hem desondanks toch lukt om zijn vakken goed af te ronden. “Vooral de wiskunde is moeilijker dan op het mbo, maar je kunt je klasgenoten en docenten altijd om hulp vragen. Daardoor lukt het me toch om het te halen.”

Toekomst
Plannen voor de toekomst heeft Noud nog niet echt. “Toen ik nog op het mbo zat wilde ik de grond-, weg- en waterbouw in. Dan denk je na over het aanleggen van wegen, hoeveel verkeer erop kan, etc. Nu ik hier echter studeer, vind ik ook duurzame gebiedsontwikkeling interessant. Dan kijk je meer naar beleid en regels en ontwikkel je echt een plan. Maar voor beide richtingen geldt: het is een actueel thema en er is veel werk in. Ik zou de studie dan ook zeker aanraden."

Meer weten?
Opleidingsinformatie Land- en Watermangement