Bas de Beijer

"De studie is een mooie verdieping van mijn eerdere opleidingen en mijn werk"


Bas de Beijer studeert in deeltijd de associate degree Tuin- en Landschapsinrichting bij Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL). "Dit is een geweldige studie met enthousiaste docenten en medestudenten, maar het is ook flink aanpoten. Het is echter de moeite waard, want straks kan ik alle kanten op​​​​​​!"

Doorgroeien
"Na de lagere en de middelbare Tuinbouwschool ben ik aan het werk gegaan in een tuincentrum. 'Later ga ik nog wel eens doorleren', dacht ik toen. Gelukkig kon ik aan de slag bij een gemeente, anders was dat er waarschijnlijk niet van gekomen. Bij deze gemeente kan ik misschien doorgroeien en dat is precies waarom ik nu studeer bij HVHL. Ik werk als assistent groenbeheerder. Dat is leuk en praktisch werk, maar om later op een hoger niveau aan de slag te kunnen, heb ik betere papieren nodig. Vandaar mijn keuze voor de associate degree Tuin- en Landschapsinrichting, die perfect aansluit op mijn ambities."

Mooie verdieping
"Ik zit nu in het tweede jaar, ik vind het leuk en het gaat goed. Hopelijk haal ik dit jaar zonder problemen en kan ik doorstromen naar de bachelor. De studie is een mooie verdieping van mijn eerdere opleidingen en mijn werk. Sommige dingen die ik op school krijg doe ik al, andere onderwerpen zijn weer heel nieuw voor mij. Ik merk ook dat ik door mijn studie anders begin te werken. Meer eerst nadenken voordat ik in de oplossing schiet."

Context
"Als vroeger een burger met een klacht over de openbare ruimte langs kwam, dan had ik de neiging om het gelijk op te willen lossen. Nu kijk ik eerst naar de context: waarom is deze situatie zo? Maakt het deel uit van een groenstructuur, ligt er een bepaalde historie, wie heeft hier allemaal een belang bij? Hoe denken andere burgers erover? Is er een andere oplossing? Het voorkomt dat je het probleem van één burger oplost en er vervolgens tien nieuwe boze burgers en een paar ontstemde collega's aan je bureau staan..."

Flink aanpoten
"Dit is een geweldige studie met enthousiaste docenten en medestudenten, maar het is ook flink aanpoten. De twintig uur per week die er voor staan, moet je er echt wel in stoppen - minstens. Maar het is de moeite waard: straks kan ik alle kanten op én heb ik de kans gegrepen die me nu geboden wordt."

Meer weten?
Opleidingsinformatie AD Tuin- en Landschapsinrichting (deeltijd)