Opleiding: Associate degree
Locatie: Velp (bij Arnhem)
Opleidingsduur: 2 jaar
Taal: Nederlands
Soort: Deeltijd

Tuin- en Landschapsinrichting (associate degree deeltijd)

Ontwerp de groene ruimte

Ben je uitgekeken op je huidige baan en wil je je oude passie weer oppakken? Lokt het groene vakgebied en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Heb je zin om weer te gaan studeren, maar vind je vier jaar in de studiebanken te lang? Dan is de associate degree (ad) Tuin- en Landschapsinrichting een goede keuze voor jou.
Wij Nederlanders zijn voortdurend bezig met ons landschap. Vrijwel al het groen in ons land is ontworpen en aangelegd. Maar af is het nooit! Stad en landschap zijn voortdurend in ontwikkeling. In de stad krijgen parken en pleinen een nieuwe invulling. Er is hernieuwde aandacht voor de kwaliteit van straten en binnentuinen in de wijken. Tuinen rond instellingen worden representatief ingericht met aandacht voor welzijn. In het buitengebied vinden er aanpassingen plaats op het gebied van klimaat, recreatie en natuur.

Creatief en onderzoekend

De tuin- en landschapsinrichter levert op deze en nog veel meer terreinen een bijdrage aan een duurzame en mooie leefomgeving. Dit doet hij samen met architecten, stedenbouwkundigen, ecologen, civieltechnici, kunstenaars en bewoners op een creatieve en onderzoekende manier.

Schrijf je in via Studielink Klik hier!
Brochure aanvragen? Klik hier!

De opleiding Tuin- en Landschapsinrichting kun je ook volgen als: