Update: demonstranten vertrokken

12-05-2023

Sinds donderdagochtend 11 mei bezetten demonstranten de hogeschool. Op vrijdag rond 13.00 uur is het College van Bestuur (CvbB) naar de demonstranten in de aula gelopen om met hen in gesprek te gaan. Het CvB heeft aangeboden om maandag of daarna met elkaar om tafel te gaan om rustig met elkaar te kunnen praten.

Na een eerste toezegging zijn de demonstranten aan het einde van de dag teruggekomen op hun besluit. Zij lieten weten alleen op hun eigen voorwaarden in gesprek te willen. Het aanbod van het CvB om maandag verder te praten blijft staan.

Rond half 3 is de groep geïnformeerd dat het pand op vrijdag om 18.00 uur sluit. Rond half 5 is verteld dat iedereen om 18.00 uur het pand moet verlaten in verband met veiligheid, ook vanwege incidenten die in de afgelopen nacht rond het pand waren voorgevallen. Hierop heeft de groep via verschillende openbare kanalen mensen buiten HVHL opgeroepen om naar het pand te komen voor support. Omwille van de veiligheid is de politie geïnformeerd. Er is in de loop naar 18.00 uur meerdere keren de aanzegging gedaan het pand en terrein te verlaten. De groep heeft grotendeels aangegeven het pand niet te willen verlaten, waarop de politie is ingeschakeld.

Na het arriveren van de politie heeft het merendeel van de groep het pand vrijwillig verlaten. uiteindelijk zijn de laatste twee onder politiebegeleiding ook naar buiten gegaan.