Duurzame innovaties krijgen award bij Business Fair and Innovation Market 2023

23-06-2023

Aan vernieuwende en duurzame ideeën geen gebrek bij onze studenten. Dat bleek wel weer tijdens de Business Fair and Innovation Market vandaag in Velp. Zo’n 200 studenten van verschillende opleidingen presenteerden hier ruim 40 innovaties aan elkaar, docenten en een internationale vakjury. Met uiteindelijk 18 awards als beloning.

Elk jaar zorgt de Business Fair and Innovation Market ervoor dat onze Velper locatie extra bruist van de creativiteit. De weken ervóór bijten eerste- en tweedejaars studenten zich vast in innovatieve en duurzame projecten. En zo ontstaan er steeds weer prachtige plannen, presentaties en producten. Zoals dit jaar de gezichtscrème van tulpenafval, een automatische wasinstallatie voor zeugen, vegan winegums uit zeewier en het consumentenplatform Arnhem Fietsen voor m’n eten.

Favorieten van jury en publiek
Wie aanwezig was bij deze Business Fair and Innovation Market, kon stemmen op zijn favoriet. Dat deed ook een internationale jury, die bestond uit Nederlandse ondernemers en bedrijfsadviseurs, professionals uit Kenia en docent-onderzoekers van Hogeschool Van Hall Larenstein.

De jury en het publiek beloonde 14 projecten met in totaal 18 awards. Waarbij Limu Sunscreen (zeewierlotion) 3 prijzen binnensleepte, en Greenhouse (irrigatieverbetering) en Bambi Brush (bamboetandenborstel) elk 2. Voor de tweedejaars studenten waren er in vier categorieën prijzen te winnen. Dit zijn de nummers 1:

  • Duurzaamheid: Zee-Smikkels
  • Haalbaarheid: Equifork
  • Social media: Limu Sunscreen
  • Publiekskeuze: Limu Sunscreen

Eerstejaars studenten konden in twee categorieën een award verdienen:

  • Innovatie: Farmers Unite
  • Publiekskeuze: Greenhouse

Speciale deelnemers aan het event waren leerlingen van het Arnhemse Thomas a Kempis College en het Nijmeegse Mondial College. Ook zij lanceerden creatieve ideeën en maakten daarmee kans op een prijs:

  • Junior innovator: Bambi Brush
  • Publiekskeuze: Bambi Brush

Alle creativiteit online verzameld
Nieuwsgierig naar álle projecten die de revue passeerden van de Business Fair and Innovation Market 2023? Neem een kijkje op: www.hvhl.nl/business-fair

Trefwoorden: