Masteropleidingen van Hogeschool Van Hall Larenstein scoren hoog in Keuzegids Masters 2022

10-02-2022

Onlangs verscheen de jaarlijkse Keuzegids Masters 2022 met studentoordelen over de inhoud, voorbereiding loopbaan, docenten, toetsing en sfeer van opleidingen. Hogeschool Van Hall Larenstein is de enige hoger onderwijsinstelling met ‘++’- beoordeling (meer dan bovengemiddeld) in het cluster Landbouw en Voeding. De masteropleidingen Management of Development (MoD), Agricultural Production Chain Management (APCM) en International Dairy Chain Management (IDCM) zijn op alle vijf studentoordelen zeer positief beoordeeld.

 

Masteropleidingen van Hogeschool Van Hall Larenstein scoren hoog in Keuzegids Masters 2022

Belangrijkste conclusies

Management of Development en Agricultural Production Chain Management zijn de hoogst scorende masters binnen Landbouw & Voeding, ook t.o.v. het wetenschappelijk onderwijs. Bovendien ontvangen docenten van deze opleidingen de hoogst haalbare score.  

Jan van Iersel, voorzitter College van Bestuur: “Ik ben bijzonder trots op de docenten van deze masters en weet dat zij zullen blijven zoeken naar verbetermogelijkheden in ons onderwijs.” 

International Dairy Chain Management staat voor het eerst in de gids en scoort gemiddeld tot bovengemiddeld. Alle drie de masters doen het bovengemiddeld bij de nieuwe thema’s inhoud en sfeer. De master River Delta Management krijgt geen scores vanwege een te laag aantal studentbeoordelingen voor betrouwbare oordelen. 

Interpretatie van Keuzegids Masters

De nieuwe Keuzegids Masters 2022 is gebaseerd op de Nationale Studenten Enquête 2021 en behandelt vijf thema’s: inhoud, voorbereiding loopbaan, docenten, toetsing en sfeer. Totaalscores of vergelijkingen tussen masters geeft de Keuzegids dit jaar niet. Studenten kunnen zelf bekijken wat ze belangrijk vinden en kijken naar het aantal plusjes en minnetjes. Een – is ondergemiddeld, een * is gemiddeld en een + is bovengemiddeld. In het geval van ++ is het oordeel meer dan bovengemiddeld.

Trefwoorden: