Paardenstudenten op Nationaal Scholen Concours 2018

30-05-2018

Op vrijdag 25 mei 2018 namen 18 studenten van de opleiding “Equine Sports & Business” (onderdeel van Animal Husbandry in Velp) deel aan het Nationaal Scholen Concours 2018 in Ermelo. De studenten uit zowel het eerste, tweede en deerde jaar namen in vier teams van tussen de 7-8 studenten deel aan zowel dressuur en springen als ook een kennisquiz en het beoordelen van het exterieur en de beweging van een paard. Samen gingen zij de strijd aan tegen 58 andere teams van alle HBO en MBO scholen die een opleiding met de focus op paard aanbieden en dat met mooie resultaten.

Resultaten

Zo wisten de studenten in de B-dressuur in de eerste proef de 2de (Mirl Kersten), 6de (Imme Veenstra) en 7de (Kimi Lehmann) plaatsen te behalen en in de tweede proef de 4de (Mirl Kersten), 6de (Kimi Lehmann), 7de (Imme Veentra). Annika Hoekstra, Henrike Jansen en Danique Weernink waren ook succesvol in de B maar vielen net buiten de prijzen. In de L1 haalde Francis Jansen de 2de prijs met haar paard John Galliano en Marlou Rutten en Abalia Retto zijn 1ste en 2de geworden in de klasse M1 dressuur. Ook de springruiters van Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) waren succesvol: Gitte Bogerd won het M-springen met Wappère en haalde ook de 6de plaats in het L-springen. Megan Docherty haalde de 3de plaats in het B-springen net zo als Danique Weernink die ook als 3de eindigde in de tweede ronde. Verder waren Annika Hoekstra in de BB, Laura Simonides in de L en Anaïs Cramers met twee paarden in de L & M tevreden met de deelname aan het springen. De merrie van Laura Simonides History kreeg bij de keuring door het Young KWPN die op dezelfde dag en locatie plaats vind bovenop ook nog het ster-predicaat.

Beoordelen

Maar niet alleen op de paarden waren de studenten succesvol: Marian Noordhuis en Yvet Geertsema haalden de 3de plek in het onderdeel exterieur beoordelen. Ook Nathal Jansen, Merel Domen, Jenny Maters en Eva Heins leverden hun bijdrage aan de uiteindelijke eindscore van de teams. Samen scoorden de teams van HVHL namelijk overal de 5de, 7de, 16de en 25de plek van de 56 deelnemende teams. Naast de goede ruiters en andere deelnemers hebben hier zeker ook de enthousiaste supporters aan bijgedragen zo waren meerdere docenten en studenten aanwezig in Ermelo om de teams te ondersteunen en toe te juichen of om foto’s en video’s te nemen. Ook leuk om te zien was dat Veroniek Pieper- die net haar bachelor scriptie bij deze opleiding heeft ingediend- als jury aanwezig was op die dag en hier de combinaties en hun kunnen in de dressuur mocht beoordelen.


Een succesvolle dag die zeker nog een keer duidelijk heeft laten zien dat de studenten een speciale band met elkaar hebben door het delen van de gemeenschappelijke passie voor paarden en de sport.