Minor Sustainable Island Management – Schrijf je nu nog in!

30-05-2018

Ben jij op zoek naar een interessante minor voor het aankomende halfjaar? Inschrijven voor deze minor is verlengd tot en met 21 juni!

Praktische informatie

Plaats: Leeuwarden
Onderwijsperiode: 3 sep 2018 t/m 8 feb 2019
Aantal EC: 30
Onderwijsvorm: Voltijd
Voertaal: Engels
Modulecoördinator: Marlous Heemstra

Waar gaat deze minor over?

De verbinding tussen mens en zee is erg sterk op kleine eilanden. Problemen zijn duidelijk aanwezig en de kust en zee onontkoombaar. Hoe zorg je er voor dat je economisch voordeel op eilanden houdt wanneer je het bijvoorbeeld hebt over recreatie en toerisme? Stijgende zeespiegels, de uitputting van koralen, de stijgende frequentie van natuur rampen… het zijn grote uitdagingen waar eilanden mee te maken hebben.


Tijdens de minor wordt je ondergedompeld in duurzaam eiland beheer vanuit een people, planet en profit perspectief. Dit doen we door middel van workshops en interactieve colleges. We gaan ook aan de slag met wetenschappelijke literatuur en je wordt actief betrokken in discussies. Aan de hand van verschillende casussen bespreken we de bedreigingen, uitdagingen, kansen en oplossingen waar eilanden mee te maken hebben.

Eén van de onderdelen binnen deze minor is een 2-weken durende excursie. Hierbij kan je kiezen tussen het Caribische St. Eustatius of een eiland dichter bij huis zoals Texel. Er zijn extra kosten verbonden aan deze excursie.

Aan het eind van de minor ben je in staat om de juiste management tools in te zetten voor een duurzaam eiland gebruik en welke onderzoeksmethoden toegepast kunnen worden om ecologische en socio-economische onderzoeksvragen te beantwoorden. Een van de opdrachten binnen deze minor is het uitvoeren van een werkveldopdracht voor een externe opdrachtgever. De uitkomsten van dit onderzoek ga je vertalen in een management advies die de transitie naar duurzaam eiland gebruik ondersteunt.

Geïnteresseerd?

Schrijf je dan in voor 22 juni!
Voor meer informatie graag contact opnemen met [email protected]