Lezingenreeks 'Helden en Passie, over inspiratiebronnen voor de Tuin- en Landschapsontwerper'

06-09-2017

In de eerste periode van het studiejaar 2017-2018 organiseert de opleiding Tuin- en landschapsinrichting van Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) wederom een bijzondere lezingenreeks met de titel Helden en Passie, over inspiratiebronnen voor de Tuin- en Landschapsontwerper.

Op vijf opeenvolgende donderdagavonden zullen ontwerpers spreken over hun inspiratiebronnen en voorbeelden. De sprekers zullen in het bijzonder in gaan op de wijze waarop ontwerpers elkaar, van generatie op generatie (of binnen één enkele generatie), inspireren en beïnvloeden. Het belooft een boeiende en gevarieerde en inspirerende lezingenreeks te worden.

We verwelkomen jou graag in Velp bij één of meerdere lezingen: de toegang is vrij!

De lezingen (in het Engels)

Lesweek

Data

Lezing door

1

Do. 7 sept.

Boudewijn Almekinders (OKRA)

2

Do. 14 sept.

Sylvia Karres (Karres + Brands)

3

Do. 21 sept.

Bruno Doedens (SleM)

4

Do. 28 sept.

Ivar Branderhorst (Ziegler Branderhorst)

5

Do. 5 okt.

Anet Scholma (buro Mien Ruys)

De lezingen staan ook vermeld in de agenda, elders op deze website.


De sprekers

De sprekers representeren de breedte en actualiteit van het werkveld van de Tuin- en Landschapsontwerper:

Boudewijn Almekinders was tot voor kort mededirecteur van het internationaal gerenommeerde landschapsarchitectenbureau OKRA.
Sylvia Karres is (mede-)oprichter en mededirecteur van Karres + Brands landscape architecture and urban planning. Ook dit is een bureau met veel ervaring en een indrukwekkende lijst van (inter-)nationale projecten.
Bruno Doedens heeft zich als landschapsarchitect na de oprichting van het bureau DS Landschapsarchitecten toegelegd op bijzondere projecten die zich richten op landschapskunst en landschapstheater.
Ivar Branderhorst is landschapsontwerper, stedenbouwkundige en partner van het bureau Ziegler-Branderhorst. Een bureau met een sterk integrale benadering van landschap, stedenbouw en architectuur.
Anet Scholma is directeur van buro Mien Ruys. Het ontwerpen met beplanting is een belangrijk onderdeel van de burofilosofie. Uiteraard geïnspireerd op het werk van Mien Ruys, één van bekende pioniers van de moderne tuinarchitectuur.

Contact

Ard Middeldorp [email protected] of Adrian Noortman [email protected]

Tuin- en Landschapsinrichting