Zonnebootteam behaalt vierde plaats op NK

19-05-2016

Het Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) - Nordwin College Zonnebootteam heeft op het NK Zonneboot Race te Akkrum een respectabele vierde plaats behaald.

De wedstrijd begon wat moeizaam met een storing in het elektrische systeem en daardoor heeft het team de duurvaart rondom Akkrum,  Jirnsum en Grou niet helemaal af kunnen maken.

Na veel klussen en testvaren werd de boot de volgende dag weer tewater gelaten voor de rondjes Akkrum. Ook hierbij viel het systeem regelmatig uit, maar dankzij strak teamwork is toch een vierde plaats behaald, ook tijdens de sprint!

Al met al was het voor de deelnemers een prachtig zonnig weekend met veel snelle boten, tegenslagen en geluksmomenten.  Het team maakt zich weer klaar voor het wereldkampioenschap (2-9 Juli 2016) met als startplaats Amsterdam en vervolgens etappes door de gehele provincie Friesland.

Tijdens dit soort wedstrijden probeert het HVHL - Nordwin College Zonnebootteam live verslag te doen via de Facebook teampagina. Daar zijn dan ook veel video's en foto's te vinden van het team op het NK of andere wedstrijden.

Via het Youtubekanaal van Dutch Solar Challende is een verslag te bekijken met interviews: