Studenten Van Hall Larenstein naar China

19-02-2016

Water Lilies & Treetops, deel 2

In april zullen vier studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) en vier studenten van Nordwin College in Liyang aan het gaan werk voor Mr. Zhong van Garden Valley Resort en Hotel. De opdracht van Mr Zhong is een vervolg op een opdracht van mei 2015, toen acht andere studenten een opdracht voor hem uitvoerden. Het project met Mr Zhong heeft als naam Water Lilies & Treetops, verwijzend naar de Friese en Chinese inbreng. In zijn bamboebos heeft Mr Zhong ‘Treetop houses’ laten bouwen. Naast de acht Nederlandse studenten zullen, net als vorig jaar, acht Chinese studenten uit Liyang deelnemen aan het project. In gemengde teams zullen ze ideeën uitwerken voor Garden Valley, gericht op eco-experiences.

Selectie

Studenten van HVHL en Nordwin College konden in januari hun motivatiebrief voor dit project insturen. Door middel van gesprekken zijn de volgende studenten van HVHL geselecteerd:

  • Lisa Wassenaar, eerstejaars Bos- en Natuurbeheer
  • Gerk Vellema, tweedejaars Management van de Leefomgeving
  • Marrit Starkenburg, tweedejaars Kust- en Zeemanagement
  • Amarens de Wolff, vijfdejaars Milieukunde

Van Nordwin College zijn drie studenten Bloem en Design gekozen en een student Tuin- en Landschapinrichting.

China

Het project Water Lillies and Tree komt voort uit het 5-3-8-programma Stedenband Leeuwarden-Liyang. Wendy Zuidema, directeur van het domein Food & Dairy van HVHL, is namens de gemeente Leeuwarden programmamanager voor het onderdeel Onderwijs. Inmiddels is het project onderdeel van Business case China bij HVHL, onder leiding van Han Zuidema. Korrie Hoekstra, Communicatie en Innovatie aan HVHL, is projectleider en begeleider van de projectreis. Heleen Andringa, hoofd Internationalisering van Nordwin College, zal tijdens de projectweek in Liyang een uitwisselingsprogramma voor docenten met Liyangse MBO-scholen verder uitwerken.

Staartje

Vanwege het succes van Water Lillies & Treetops deel 1, krijgt deel 2 een staartje in de vorm van een tweede opdracht. Holland Flower Park in Dafeng heeft de projectgroep gevraagd voor hun seizoensopening op 9 april 2016 activiteiten te bedenken en tijdens de opening uit te voeren. Deze activiteiten zullen in Nederland worden voorbereid. Om een indruk te geven: vorig jaar april had het park 500.000 bezoekers tijdens de openingsdag.
Tijdens het verblijf in Holland Flower Park zullen mogelijkheden voor MBO- en HBO-projecten worden onderzocht voor Nordwin College en HVHL. Holland Flower Park is gelinkt aan het landelijke living lab recreatie en toerisme in China.

Vanaf Dafeng vertrekt de projectgroep met de nachttrein naar Beijing. Vanaf Beijing vliegt de groep terug naar Nederland. De hele reis duurt van 2-13 april 2016.

Meer over de samenwerking Klik hier!
V.l.n.r. Amarens, Marrit, Gerk en Lisa.

Trefwoorden: