Seminar forensische DNA analyse in Praag

09-09-2016

Van 29 augustus tot en met 2 september hebben 20 enthousiaste derdejaars Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) studenten van de major Forensic Science (onderdeel van Biotechnologie) een seminar bijgewoond over forensische DNA analyse in Praag. Ze hebben college gehad over het gehele proces van samples nemen tot de analyse zelf en hebben als praktisch onderdeel zelf hun eigen STR profiel geanalyseerd in het laboratorium van de Universiteit van Chemie en Technology (UCT) in Praag, Tsjechië.

Excursies

Naast het volgen van colleges en practica, hebben de studenten ook een aantal excursies gehad, waaronder excursies naar andere laboratoria binnen UCT (confocale microscopie, MS MALDI TOF, NMR o.a.), de UCT brouwerij en het politiemuseum. Gedurende de week kregen de studenten ook de kans om hun probleemoplossend vermogen te testen in een Escape Room of een Tsjechische maaltijd te proberen in een authentiek Tsjechisch restaurant als ze dat wilden.

Dit seminar werd aangeboden als onderdeel van de module LBT351VNFS, één van de verplichte modules van de major Forensic Science. Al met al was het een erg leuke en vooral leerzame ervaring voor zowel studenten als begeleiding.