Uitnodiging lezingen Internationale landschapsarchitectuur

29-08-2016

In de eerste periode van het studiejaar 2016-2017 organiseert de opleiding Tuin- en landschapsinrichting van Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) wederom een bijzondere lezingenreeks met het thema Internationale Landschapsarchitectuur. U bent van harte uitgenodigd om één of meerdere lezingen bij te wonen. 

Wanneer?

Vijf lezingen tijdens de 1e studieperiode van het nieuwe collegejaar (september 2016):
Tijdstip:    donderdagavonden van 19.00 – 20.30 uur (uitloop tot 21.00 uur).
Locatie:    HVHL, Larensteinselaan 26a, Velp, Collegezaal E002.
Toegang:  vrij 

Programma

Data

Lezing door

Do. 1 sept.

Riikka Tuomisto (KCAP Architects & Planners)

Do. 8 sept.

Nur Saad (Nachalat, Israël)

Do. 15 sept.

Kenny van de Poel (BUUR, België)

Do. 22 sept.

Jan Maas (BOOM)

Do. 29 sept.

Jana Crepon (Inside Outside)

Vijf internationale sprekers

Op vijf opeenvolgende donderdagavonden zullen vijf internationaal werkende sprekers uit binnen- en buitenland hun ervaringen en visie op de internationalisering van het vakgebied met ons delen. Het belooft een boeiende en gevarieerde lezingenreeks te worden, waarin de bezoekers door de presentatie van prachtige projecten, een blik wordt geboden over onze landsgrenzen heen. 

Riikka Tuomisto en Jan Maas zijn representanten van twee bekende Nederlandse ontwerpbureaus (KCAP en BOOM). Zij presenteren hun werkwijze en een scala aan buitenlandse projecten.

Kenny van de Poel, van het Belgische bureau BUUR, werkte al in Argentinië en China en biedt een interessante inkijk in de landschapsarchitectuur bij onze zuiderburen.

Nur Saad uit Israël, maakte voor haar afstuderen als bachelorstudent landschapsarchitectuur een prachtig gevisualiseerd en bijzonder plan voor een bedoeïnennederzetting en werkt nu bij landschapsarchitectenbureau Nachalat in Haifa, Israël.

Het zeer internationale (Nederlandse) bureau Inside Outside, opgericht door de veelzijdig en creatief ontwerpster Petra Blaise, richt zich zowel op het interieur van gebouwen als op de stedelijke ruimte. Jana Crepon van Inside Outside neemt ons mee in verschillende bijzondere projecten van het bureau in diverse landen.

Nederlandse landschapsarchitectuur wereldwijd hoog aangeschreven

Nog slechts twee of drie decennia geleden werkten Nederlandse landschapsarchitecten zo nu en dan aan projecten in het buitenland. Bij enkele bureaus was het aandeel aan internationale projecten een substantieel deel van het opdrachtenpakket. In de afgelopen tientallen jaren is het werkveld in hoog tempo veel internationaler geworden. Nederlandse ontwerpbureaus hebben zich steeds meer gericht op het buitenland en met succes! De Nederlandse landschapsarchitectuur staat inmiddels in de wereld hoog aangeschreven en Nederlandse landschapsarchitecten en stedenbouwkundigen werken steeds vaker aan projecten in de hele wereld. 

Internationalisering en landschapsarchitectuur

Maar wat is de invloed van internationalisering op het vakgebied? Hoe komen Nederlandse bureaus aan opdrachten in het buitenland en hoe profileren ze zich? Welke nieuwe competenties moet de landschapsarchitect bezitten om hierin te kunnen opereren? Deze en andere vragen over de internationalisering van het vakgebied zullen in de lezingen aan de orde komen.

Meer informatie?

Neemt u contact op met Ard Middeldorp via [email protected] of Adrian Noortman via [email protected]. Bekijk hier de officiële uitnodiging.