Hogeschool VHL partner in Nederlandse primeur expositie Animal Inside Out

02-10-2015

In Natuurmuseum Fryslân start vanaf zaterdag 3 oktober a.s. de spraakmakende expositie van Dr. Gunther von Hagens: Animal Inside Out. Een tentoonstelling waarin de anatomie van dieren de hoofdrol speelt. Deze expositie is voor het eerst in Nederland te zien, een primeur voor het Natuurmuseum Fryslân! Het museum werkt tijdens deze expositie nauw samen met de opleiding Diermanagement van Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL).

Dr. Gunther von Hagens werd bekend met zijn eerste expositie Body Worlds over de anatomie van mensen. Deze is over de hele wereld te zien geweest en heeft inmiddels miljoenen bezoekers getrokken.

Animal Inside Out

Animal Inside Out 'ontdekt' de complexe biologie, zoölogie en fysiologie van tientallen verschillende dieren, groot en klein, gewoon en bijzonder. De expositie neemt je mee op een anatomische safari langs de meest bijzondere diersoorten. Elk dier is nauwgezet geconserveerd via het unieke proces van plastinatie dat uitgevonden is door Dr. Von Hagens. Tijdens het Dieren Film Festival in Den Haag op 3 oktober a.s. licht VHL al een tipje van de sluier over deze expositie tijdens het pop-up museum 'Dierenvrienden'.

Intensieve samenwerking met VHL

Natuurmuseum Fryslân fungeert al sinds 2006 als leerbedrijf voor studenten Diermanagement aan Hogeschool VHL. Studenten werken als medewerker (in opleiding) zonder tussenkomst van een begeleidend stagedocent, ook tijdens de expositie. Daarnaast wordt door VHL een onderzoek opgezet over de beleving en emoties tijdens het bezoek aan de expositie onder verschillende groepen bezoekers, waarbij afstudeerders worden betrokken. Tijdens de expositie helpt VHL het Natuurmuseum met het aanleveren van sprekers voor het avondprogramma, gericht op specifieke doelgroepen. Ten slotte kruipen derdejaars majorstudenten Dier  en  Samenleving tijdens de herfstvakantie  in de rol van dierenprofessor.  Via korte presentaties proberen zij basisschoolkinderen te verrassen met interessante weetjes over de tentoongestelde dieren.

Meer informatie over de expositie

Het Natuurmuseum Fryslân is tijdens de expositie (3 oktober 2015 t/m 3 januari 2016) dagelijks geopend van 10.00-17.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.natuurmuseumfryslan.nl

Meer informatie voor de pers

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevr. Hilde Wierenga, Docent Communicatie, opleiding Diermanagement aan Hogeschool VHL, via 058 - 2846 323 of hilde.wierenga@hvhl.nl.

Bij geen gehoor, kunt u contact opnemen met mevr. Wietske Drent van de afdeling Marketing & Communicatie via 058 - 2846 220.

Trefwoorden: