Pepijn de Cloe

“Mijn trainingsstage in het Japanse Nagoya was een geweldige ervaring!”


Pepijn de Cloe / Bos- en Natuurbeheer / JudoOm zijn sport judo zo goed mogelijk te combineren met zijn studie Bos- en Natuurbeheer, maakt Pepijn de Cloe (18) uit Deventer graag gebruik van de topsportregeling van Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL). Pepijn is regionaal topsporter, hij werd eerste van het District Oost Nederland en vijfde bij het Nederlands Kampioenschap. Inmiddels reist hij voor zijn wedstrijden door heel Europa en voor een speciaal trainingskamp zelfs naar Japan. “Op korte termijn wil ik graag het podium halen bij het NK onder 21 jaar.”

Training
“Op mijn vijfde ben ik begonnen met judo. De sport beviel me en ik ben het altijd blijven doen”, vertelt Pepijn. “Ik zit nu in de -21 leeftijdsklasse (-90 kg) en train bij Judoteam Bijsterbosch in Heerde. Daarnaast train ik ook bij regionale opleidingscentra op andere locaties, onder de vlag van de Judo Bond Nederland. Mijn weekagenda is behoorlijk vol; maandag train ik in Heerenveen, dinsdag op Papendal bij Arnhem, donderdag in Heerde en vrijdag in Hengelo. Daarnaast doe ik ook nog driemaal aan krachttraining.”

Reizen
“Nederlandse toernooien zijn natuurlijk belangrijk voor mij, maar ik ga ook regelmatig naar buitenlandse wedstrijden met vaak aansluitend een trainingsstage. Op deze manier kom je in grote Europese steden zoals Antwerpen, Brussel, Berlijn, Bremen en Warschau. Hoogtepunten zijn de speciale trainingskampen, zoals bijvoorbeeld in Slovenië bij de beroemde judoclub Dežele Sankaku of in het Japanse Nagoya, waar veel Olympische kampioenen vandaan komen. Geweldig om op die manier ervaring op te kunnen doen!”

Topsportregeling
“Ik volg de studie Bos- en Natuurbeheer en zit nu in mijn eerste jaar. Een goede keus, want de natuur en het milieu vind ik heel interessant. Van het NOC*NSF heb ik de status regionaal topsporter gekregen. Zelf heb ik nog niet vaak van de topsportregeling van HVHL gebruik gemaakt, omdat ik zoveel mogelijk na schooltijd probeer te trainen. Wel heb ik vaak de eerste keuze bij het kiezen van projectgebieden om zo de reistijd te verminderen en soms kan ik wat eerder uit de les om mijn training te halen. Mooi dat dit op deze manier kan!”

Pepijn in actie
Concentratie voor de wedstrijd