Iris

"Mijn stage in Amerika was echt een hele leuke ervaring"

We willen het bijna allemaal wel: de kans pakken en naar het buitenland gaan voor een project, veldwerk, minor of major. Bij Diermanagement zijn volop mogelijkheden. Dan kom je terug in Nederland en heb je net zo'n gaaf verhaal als Iris.

Iris liep stage bij Green Chimneys, een school op een boerderij dicht bij New York. De school gebruikt dieren om kinderen met speciale behoeften te helpen leren. “Ik heb daar met kinderen gewerkt en dieren verzorgd. Ze hebben allerlei dieren zoals kamelen, paarden, ezels, alpaca’s, roofvogels, varkens en reptielen.”

Mooie momenten

Iris heeft geen specifiek hoogtepunt, de hele ervaring was leuk. “Met bijzondere dieren werken, met kinderen werken, het in het buitenland zijn; er waren heel veel bijzondere momenten! Ik woonde nog thuis voordat ik ging, dus dat was best eng. Maar het is heel snel gegaan en ik heb veel nieuwe mensen leren kennen. We woonden met acht stagiaires in een groot huis schuin tegenover het bedrijf. Dat waren Amerikanen en twee mensen van buiten Amerika; een meisje uit Schotland en ik.”

Internationale ambities

“De begeleiding was heel goed. Ik had elke week een gesprek waarin we bespraken hoe het ging en wat ik nog wilde leren en doen. Ik mocht alles vragen en eigen ideeën inbrengen, dat was heel fijn. Ik ga hierna psychologie studeren aan de universiteit van Twente, dat is ook een internationale opleiding. Ik hoop daarmee weer naar het buitenland te kunnen gaan.”

Meer weten?
Opleidingsinformatie Diermanagement, Leeuwarden

Student Iris Bouwer tijdens haar stage in Brewster, Amerika

Trefwoorden: