David

"Het op jezelf zijn en je eigen beslissingen moeten nemen, is iets wat ik tijdens mijn stage geleerd heb"


David is student Diermanagement en heeft vijf maanden stage gelopen bij Zoological Society Ramat Gan Tel Aviv in Israël. Dit safaripark heeft de grootste dierencollectie van het Midden-Oosten. Er leven maar liefst 1.600 dieren, waarvan 200 verschillende soorten, op een oppervlakte van 100 hectare. In het park leven de dieren in verblijven, die vergelijkbaar zijn met hun natuurlijke habitat.

Onderzoek
Tijdens zijn oriëntatiestage heeft David een onderzoek uitgevoerd naar de hoeveelheid tijd die nodig was voor de werkzaamheden per dierenverblijf in het Safaripark. Denk aan het voorbereiden van voedsel, voeren, verrijking maken, vuilnis opruimen, schoonmaken, de bezoekers checken, dieren controleren en andere werkzaamheden die erbij komen kijken. De beheerder zelf heeft David gevraagd voor dit onderzoek. Het park wil namelijk heel veel gaan veranderen qua indeling - van genetisch naar topografisch - en daar zijn bepaalde data voor nodig.

Data
Het park bestaat uit 102 verblijven en voor elk verblijf is een hoeveelheid data nodig voor een betrouwbaar resultaat. Dit betekende dat David naast dit onderzoek eigenlijk geen tijd voor andere werkzaamheden had. Voor vijf van de zeven afdelingen is nu duidelijk geworden hoeveel tijd er besteed wordt aan de verschillende werkzaamheden. De overige twee afdelingen zullen nog verder onderzocht worden, omdat hiervoor de tijd ontbrak. 

Goede ervaring
“Mijn stage was een hele goede ervaring", vertelt David. "Zo heb ik bijvoorbeeld geleerd dat men heel erg vastgeroest kan zitten in zijn of haar doen en laten, men soms heel moeilijk tegen verandering kan en het soms nodig is om voor jezelf op te komen. Ook het op jezelf zijn en je eigen beslissingen moeten kunnen nemen, is iets dat ik tijdens mijn stage geleerd heb."

Management
"Daarnaast heb ik natuurlijk ook mezelf leren redden in een ander land. Ik was wel met mijn vriendin en bij familie, maar ik moest toch veel dingen zelf doen. Mijn leukste ervaring vond ik dat ik hele goede vrienden heb gemaakt.  Ook was het heel bijzonder dat ik een stage had, die niet iedereen deed. De meeste mensen op oriëntatiestage kiezen voor Zuid-Afrika en gaan met dieren aan de gang, maar ik heb me tijdens mijn stage echt gefocust op het management gedeelte in een safaripark."

Meer weten?
Opleidingsinformatie Diermanagement