HVHL Golden Globes 2022: dit zijn de winnaars

22-04-2022

Net als vorig jaar vonden de verkiezingen en de bekendmaking van de HVHL Golden Globes-winnaars voor Leeuwarden en Velp weer online plaats. Studenten presenteerden hun project met een videopitch op een speciale online omgeving. Medewerkers konden hieruit hun favoriet kiezen en zo zijn er uiteindelijk drie winnaars naar voren gekomen. De drie beste projecten uit Leeuwarden gaan bovendien door naar de LC Awards 2022, georganiseerd door de Leeuwarder Courant op 14  juni. Anneke Luijten-Lub maakte op donderdag 21 april namens het College van Bestuur de winnaars live via Teams bekend.

Winnaars Golden Globes

Anneke voelt zich trots als ze ziet wat hier op de hogeschool allemaal gedaan wordt door studenten. “Dat je bijvoorbeeld tijdens je vakantie op Texel de inspiratie voor je project over zeep gemaakt van koemelk vindt, dat maakt studenten van HVHL zo bijzonder. Ik werk hier al enkele maanden als interim lid van het CvB, maar nog steeds ben ik regelmatig onder de indruk van de innovatiekracht van studenten. Projecten zijn vaak al voor een groot deel ‘af’ en toepasbaar in de praktijk, dat inspireert.”

BEKIJK HIER ALLE DEELNEMERS

Eerste plaats: Het realiseren van een circulaire keten op Terschelling

Student: Dennis ter Denge
Opleiding: Voedingsmiddelentechnologie
39% van de stemmen

Tweede plaats: Feelsprout

Studenten: Britte van Die en Viraj Deshmuk
Opleiding: International Business in Food and Flowers
23% van de stemmen

Derde plaats: Sjipko

Student: Renske Atsma
Opleiding: Dier- en Veehouderij
18% van de stemmen

Kandidaten voor de LC Awards

Ieder jaar organiseert de Leeuwarder Courant voor de beste studentenprojecten van het noorden de LC Awards. Het evenement vindt dit jaar weer plaats op 14 juni in stadsschouwburg De Harmonie te Leeuwarden. Hieraan doen namens HVHL de beste drie projecten van locatie Leeuwarden uit de HVHL Golden Globes 2022 mee:

Alle winnaars van harte gefeliciteerd, alle deelnemers bedankt voor het meedoen en voor de projecten die doorgaan naar de LC Awards: heel veel succes!