Dubbelslag Vrouwenoverall op LC Awards 2022

15-06-2022

Studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein hebben op de LC Awards 2022 indruk gemaakt. Tijdens de uitreiking van deze felbegeerde prijzen voor mbo-, hbo- en wo-studenten op dinsdag 14 juni in poppodium Neushoorn te Leeuwarden sleepte het project Vrouwenoverall twee van de drie maximaal te winnen prijzen in de wacht. Lianne Klok, Baukje de Vos, Rendert Meindertsma (afwezig) en Nynke Boersma (studenten Bedrijfskunde en Agribusiness) wonnen met hun project de juryprijs in de categorie bachelor en de publieksprijs. Voor de publieksprijs kon voorafgaand aan de LC Awards online gestemd worden.

LEES HIER MEER OVER DE LC AWARDS 2022 VIA LEEUWARDER COURANT

Drie projecten HVHL genomineerd

Voor de LC Awards waren drie projecten van Hogeschool Van Hall Larenstein genomineerd. Deze projecten waren vooraf uitgeroepen tot beste projecten uit Leeuwarden tijdens de HVHL Golden Globes 2022. Die verkiezing vond plaats op de hogeschool zelf en het personeel mocht hiervoor een stem uitbrengen. Naast het winnende project deden ook de projecten Het realiseren van een circulaire keten op Terschelling (Dennis ter Denge, Voedingsmiddelentechnologie) en Sjipko (Renske Atsma, Dier- en Veehouderij) mee aan de LC Awards. Laatstgenoemde won vorig jaar nog samen met studiegenoot Sanne Koopmans de juryprijs voor het project Bodemraad.

Team Vrouwenoverall na de winst met docenten Annet Everaarts (l) en Froukje Mosterman (r)

Juryprijs en publieksprijs voor de Vrouwenoverall

Na een sprankelende presentatie was de vakjury - bestaande uit Hilde Tjeerdema (Wethouder van onderwijs, gemeente Leeuwarden), Bastiaan Post (recruiter) en Sander Warmerdam (hoofdredacteur Leeuwarder Courant) - al vol lof over het project. Het past volgens de jury precies bij Friesland en het toenemend aantal vrouwen dat werkzaam is in de agrarische sector. Daarnaast hebben de studenten al een lopende webshop waar de overalls besteld kunnen worden. Het feit dat deze studenten eerstejaars zijn maakte het project voor de jury een indrukwekkende prestatie.

Dennis ter Denge

Ricotta op Terschelling en zeep van koemelk

Naast het winnende team maakten de andere twee projecten van HVHL een goede indruk op de jury. Dennis ter Denge ontwikkelde een circulaire zuivelketen op Terschelling, waarmee hij tijdens de HVHL Golden Globes 2022 de eerste prijs pakte. Renske Atsma werd tijdens de HVHL Golden Globes 2022 derde met Sjipko, zeep gemaakt van koemelk als tweede verdienmodel voor een melkveehouderij. Zuivel en de agrarische sector waren dus goed vertegenwoordigd op dinsdagavond in poppodium Neushoorn.

Renske Atsma

Over de LC Awards

Ieder jaar reikt de Leeuwarder Courant in samenwerking met Friese mbo, hbo en wo-instellingen in juni de LC Awards uit. Deze prijzen zijn bedoeld om bijzondere studentenprojecten in het zonnetje te zetten. Jaarlijks wisselt de vakjury, die mag beslissen over de hoofdprijzen. Daarnaast wordt er via een online campagne gestemd door het publiek voor de publieksprijs. Naast de nodige publiciteit en een prachtige award mochten de projecten ook een cheque van €333,33 in ontvangst nemen. Dit jaar konden studenten ook een nieuwe prijs winnen. De gemeente Leeuwarden biedt studenten de kans hun plan ook daadwerkelijk uit te voeren in de Friese hoofdstad en wil daar praktische hulp bij bieden.