International Timber Trade

International Timber Trade - Velp

Kijk eens om je heen. Wat zie je? Hout! Huizen, kozijnen, deuren, trappen, meubels en papier. Overal zie je houttoepassingen. Gelukkig kunnen we het telen, dus er is hout genoeg. De vraag is echter of er in de toekomst ook genoeg zal zijn. De vergaande globalisering, opkomende economieën en toenemende wereldbevolking zetten onze bossen onder druk. Duurzame houtproductie is daarom zeer belangrijk. Dit is ook de visie van de Nederlandse houtbranche.

Hout is een van de meest getransporteerde materialen ter wereld, en kent een lange keten van bos tot eindproduct. Wat daar allemaal bij komt kijken wordt jouw vak! In- en verkoop, transport, houtbewerking en de begeleidende wet- en regelgeving: als afgestudeerde ben je bekend met alle ins en outs van deze dynamische sector.

Studie met handel én kennis van het product hout

In het gevarieerde studieprogramma word je opgeleid in zaken doen, bosbeheer en hout in al zijn diversiteit. Met deze combinatie ben je gewild in het werkveld: jij begrijpt de complexe productie en handelsketen van begin tot eind, van de boom in het bos tot een afgeleverd product bij de klant! In tegenstelling tot een HEAO'er beschik jij naast commerciële vaardigheden over diepgaande productkennis. De studie wordt gekenmerkt door een hechte samenwerking met professionals uit het werkveld, veel excursies en een 'hands-on' benadering in het onderwijs.

Deze unieke studie is Engelstalig, want reken maar dat je in het buitenland aan de slag kunt! Het werkveld staat te springen om hoog opgeleide mensen met een gedegen kennis van de houtsector, grote kans op een baan dus.

International Timber Trade is een onderdeel van de hbo-opleiding Bos- en Natuurbeheer.