Vince Ronde

"Kaarten maken met ArcGIS is een belangrijk onderdeel van de opleiding"


Vince Ronde studeerde deeltijd Bos- en Natuurbeheer op Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL). "Toen ik in 2011 was dat het begin van vier geweldige studiejaren. Iedere week keek ik uit naar de vrijdag, want als deeltijder ging ik één dag in de week naar school. Daarnaast had ik een baan en gezin, waarbij mijn vrouw ook bezig was met een studie." Tegenwoordig heeft hij zijn eigen ecologisch adviesbureau. Zijn tip: "Wacht niet af, maar creëer je eigen kansen!"

Afstudeerstage
"Tijdens de opleiding Bos- en Natuurbeheer leerde ik veel over de opbouw van de Nederlandse bodem, ecologie, natuurbeheer, geologie en maakte ik kennis met vele soorten planten en dieren. Daarnaast leerde ik ook veel op het gebied van communicatie en kon ik dit tijdens projecten met klasgenoten direct toepassen. Ook het maken van mooi kaartmateriaal met behulp van ArcGIS was een belangrijk onderdeel van de studie.
Toen ik afstudeerde heb ik stage gelopen. Deze stage deed ik samen een klasgenoot bij een ecologisch adviesbureau. Het was een geweldige periode waarin alle facetten van de opleiding binnen de stageopdracht aan bod kwamen."

Schot in de roos
"Na mijn afstuderen was het tijd om te solliciteren. Best lastig als je nog niet zo’n groot netwerk hebt in de sector. Door vrijwilligerswerk, landelijke bijeenkomsten en symposia begon mijn netwerk, en daarmee de kans op een baan, te groeien. Om meer ervaring op te doen besloot ik een eigen ecologisch adviesbureau op te zetten, zodat ik ook voor korte opdrachten inzetbaar was. Een paar weken later was ik de trotse eigenaar van ‘Ecologisch adviesbureau Ronde’. Deze stap bleek een schot in de roos. Binnen een paar dagen was ik druk aan het werk. Ik ben blij dat ik deze stap heb gezet. Het werk is afwisselend, ik kan zelf mijn tijd indelen, ik leer veel nieuwe dingen en ik ontmoet veel mensen in de sector!"

Meer weten?
Opleidingsinformatie Bos- en Natuurbeheer (deeltijd)