Koen Harmsen

"Mijn gouden tip: ga naar buiten!"


Koen Harmsen zit in het derde jaar van de deeltijdopleiding Land- en Watermanagement. "Hiervoor heb een mbo-opleiding  Land- en Watermanagement afgerond en na een aantal jaren gewerkt te hebben, heb ik in 2018 de tweejarige Associate Degree opleiding in deze richting behaald. De leraren hebben hier passie voor het vak en daarom blijft de lesstof beter hangen."   

Keuze voor deze studie 
"Ik ben een echt ‘buitenmens’ en ben dan ook gericht gaan zoeken naar een opleiding waarmee je uiteindelijk veel in de buitenruimte/natuur kunt werken. Ik ben hiervoor ook gaan kijken bij de opleiding Bos- en Natuurbeheer, maar het technische van Land- en Watermanagement sprak mij meer aan. Tijdens het mbo heb ik kennis gemaakt met meerdere aspecten van de buitenruimte: van opdrachtgever tot opdrachtnemer. Via stages heb ik contacten gekregen bij het Waterschap Vallei en Veluwe. Door deze contacten door de jaren heen warm te houden, heb ik nu mijn huidige baan gevonden als Adviseur Beheer bij dit Waterschap." 

Plezier
"Ik werk hier met veel plezier. Mijn werkgever steunt mij in het volgen van deze opleiding, zodat ik de studie goed kan combineren met mijn baan. Ik zie mezelf en mijn collega’s als mensen van de praktijk en als harde werkers. Mijn tip voor aankomende studenten is om eerst naar buiten te gaan, voordat je binnen gaat werken. Hierdoor krijg je goede inzichten in wat er allemaal komt kijken bij dit interessante werkveld. Praktijkervaring is zeer waardevol. De studie speelt hier ook op in door veel excursies te organiseren en door theorie aan praktijk te koppelen."

Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL)
"Ik vind de sfeer op school fantastisch, mede doordat de docenten lesgeven met een positieve noot en gebruik maken van humor en opbouwende kritiek. Een goed voorbeeld hiervan is Dan Assendorp; hij heeft merkbaar passie voor het vak en daarom blijft de lesstof beter hangen. Om de studie goed te doorlopen heb je wel een gezonde dosis nuchterheid en doorzettingsvermogen nodig."

Hoge baankansen
"Op dit moment werk ik 36 uur en ga ik één dag in week naar school; hier komt wel wat tijdsmanagement bij kijken. Ik zorg dat ik twee avonden in de week studeer, zodat ik in het weekend vrije tijd heb voor sociale activiteiten. Onze klas is klein; we zijn een hechte groep en leren veel van elkaar. De baankansen zijn erg hoog en met de huidige klimaatproblematiek voorzie ik alleen maar meer groei voor Land en Watermanagers."

Meer weten?
Opleidingsinformatie Land- en Watermanagement (deeltijd)