Jörgen Verschoor

"Mijn blik is enorm verbreed en ik kan mijn werk ook echt beter uitvoeren"


Jörgen Verschoor, tweedejaars associate degree Duurzame Watertechnologie: "In deze opleiding heb ik tot nu toe vooral veel geleerd over de disciplines die voor mij normaal gesproken 'net over de schutting' liggen. Hierdoor is mijn blik enorm verbreed en kan ik mijn werk ook echt beter uitvoeren. Ik heb nu meer begrip voor de wereld om mij heen."

Aansluiten bij functie
"Vorig jaar september ben ik begonnen aan de tweejarige associate degree Duurzame Watertechnologie, eigenlijk omdat het moest van mijn baas. Die vond dat bij mijn nieuwe functie een hbo-opleiding hoorde, en ik vond dat het dan een opleiding moest zijn die aansloot bij mijn functie. In het dagelijks leven ben ik namelijk procesoperator bij een Waterschap en zorg ervoor dat het rioolwater uit mijn regio gezuiverd wordt geloosd op het oppervlaktewater."

Balans
"Persoonlijk vind ik het wel lastig om een jong gezin en een drukke baan te combineren met een studie. Een juiste balans zoeken en niet alles 100% willen doen helpt hierbij; deeltijders zijn met een 8 vaak nog niet tevreden horen we vaak van de docenten. Over de docenten gesproken, het zijn stuk voor stuk echt vakspecialisten en we komen tot mooie en diepe discussies in de les. Te merken is dat dit echt leidt tot chemie in de klas."

Verdeling
"De praktische insteek van de studie bevalt mij ook heel goed. De werkdrukverdeling en balans tussen de modules zouden echter wat beter op elkaar afgestemd mogen worden. Nu zitten er echt piekbelastingen bij en modules waar je fluitend doorheen komt."

Afbeelding Jörgen Verschoor