Agri en voeding

Ben jij diegene die ons voedsel gezonder en beter maakt? En wil je dit realiseren bij de bron van ons voedsel of bij de verwerking ervan? Met de opleidingen binnen Agri en voeding kun jij bouwen aan een gezonde wereld.

Welke opleiding past bij jou?

Innovatieve Plantenteelt (Leeuwarden)

Bij de voedselvoorziening van de toekomst komt veel kijken: robotisering, precisielandbouw, een positief bedrijfsresultaat, resistenties en veredeling. Wil jij deze uitdagingen aanpakken? Of zie je jezelf een akkerbouwbedrijf runnen, of een nieuw tulpenras kweken? Dan ben je in de wieg gelegd voor een opleiding én een carrière in de innovatieve plantenteelt.

Dier- en Veehouderij (Leeuwarden en Velp)

De sector rondom dier- en veehouderij is volop in beweging. Dat vraagt om mensen die natuurlijk van dieren houden, maar die ook flexibel en kritisch zijn. Jij? In deze opleiding focus je op drie grote thema’s: het dier, het bedrijf en de bedrijfsomgeving. Vanaf dag 1 pak je projecten beet van echte ondernemingen. Zo werk je aan nieuwe kennis én vaardigheden.

Voedingsmiddelentechnologie (Leeuwarden en Velp)

In de voedingsmiddelenbranche zijn kwaliteit en innovatie een groot goed. Bijvoorbeeld bij de introductie van een nieuw product. Marktonderzoek en kennis van de productiemogelijkheden, producteigenschappen en gezondheid komen dan om de hoek kijken. Zin om je in te zetten voor deze wereldwijde en dynamische bedrijfstak? Trap af met onze opleiding.

Innovative Dairy Chain Management (Leeuwarden)

Hoe kunnen landbouwbedrijven voldoende melk van uitstekende kwaliteit leveren? En dat op een rendabele manier en volgens de (veiligheids)eisen van de sector en de overheid? Het is een van de vraagstukken waar jij je schouders onder zet tijdens deze masteropleiding. De volledige zuivelketen komt voorbij: van boer tot bord, en alles daartussenin.

Melkveehouderij, ad (Leeuwarden)

De melkveehouderij staat voor een veelvoud aan uitdagingen. Nieuw ondernemerschap - met flexibiliteit en innovatievermogen - is nodig. Wil jij zo’n allround agrarisch ondernemer zijn? Deze praktijkgerichte associate degree brengt je in twee jaar tijd naar een erkend hbo-diploma. Je kunt kiezen voor een gangbare of een biologische richting.

Voedingsmiddelentechnologie, ad (Leeuwarden en Velp)

Je bent werkzaam in de voedingsmiddelenindustrie en houdt je bezig met het product, het proces en de kwaliteit in de voedingsmiddelentechnologie. Je bent als afgestudeerde initiatiefrijk binnen de afgesproken kaders en gaat aan de slag met het optimaliseren van bestaande producten en processen.

Niet gevonden wat je zoekt?

Geen probleem. We hebben nog veel meer leuke en uitdagende opleidingen voor je. Bekijk op de overzichtspagina waar jij blij van wordt.