Agri & voeding

Ben jij diegene die ons voedsel gezonder en beter maakt? Wil je dit realiseren bij de bron van ons voedsel of bij de verwerking hiervan? Met de opleidingen binnen de Agri & voeding kun jij bouwen aan een gezonde wereld.

Welke opleiding past bij jou?

Innovatieve plantenteelt (Leeuwarden)

Bij de voedselvoorziening van de toekomst komt veel kijken: verzilting, robotisering, precisielandbouw, een positief bedrijfsresultaat, resistenties en veredeling; het zijn allemaal onderwerpen waar je in de plantenteelt mee te maken krijgt. Wil jij deze uitdagingen aanpakken? Of zie je jezelf straks een akkerbouwbedrijf runnen of een nieuw tulpenras kweken dat jouw naam krijgt? Dan ben je in de wieg gelegd voor een carrière in de innovatieve plantenteelt. Daarin draait het om één ding: de plant.

Dier- en Veehouderij (Leeuwarden en Velp)

Je houdt van dieren en je voelt je thuis in de sector. Je bent flexibel, immers de sector is volop in beweging. En je bent kritisch, want de sector staat voor grote uitdagingen. In deze opleiding werk je niet alleen aan de vergroting van je kennis, maar ook aan vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling. Bovendien doe je vanaf dag één projecten op echte bedrijven. Een boeiende sector dus met veel mogelijkheden en uitdagingen. Iets voor jou? Kijk dan bij Dier- en Veehouderij in Leeuwarden of Dier- en Veehouderij in Velp.

Voedingsmiddelen-technologie (Leeuwarden en Velp)

Kwaliteit en innovatie zijn belangrijke begrippen in de voedingsmiddelenbranche. Marktonderzoek, kennis van de productiemogelijkheden, producteigenschappen, gezondheid: allemaal zaken die komen kijken bij het introduceren van nieuwe producten. Er is genoeg werk aan de winkel, want deze wereldwijde bedrijfstak ontwikkelt zich in hoog tempo.  Jij kunt straks in je werk nieuwe producten en processen ontwikkelen of bedrijven adviseren over de gezondheid van hun producten. 

Master Innovative Dairy Chain Management (Leeuwarden)

Deze masteropleiding richt zich op de volledige zuivelketen, van boer tot bord en alles daartussenin. Hoe kunnen landbouwbedrijven op een rendabele manier voldoende melk van uitstekende kwaliteit leveren met inachtneming van de (veiligheids)eisen van de keten? Hoe kunnen we verschillende processen innoveren om te voldoen aan de vereisten van de sector en de overheid? Dit zijn enkele vraagstukken waar je tijdens deze masteropleiding mee aan de slag gaat.

Niet gevonden wat je zoekt?

Geen probleem, we hebben nog veel meer leuke en uitdagende opleidingen voor je. ga terug naar de overzichtspagina en bekijk wat we je nog meer te bieden hebben.