Lesmaterialen

Van Hall Larenstein organiseert diverse Open Dagen en informatiemarkten. Alle opleidingen presenteren zich, al ligt de nadruk wel op de studies die op de betreffende locatie worden aangeboden. Verder is er informatie over alles wat te maken heeft met studeren op Van Hall Larenstein.
Leerlingen kunnen de gehele dag speciale voorlichtingsrondes met informatie over opleidings- en toekomstmogelijkheden bezoeken. Er zijn vele (ook internationale) studievarianten en doorstroommogelijkheden, waaronder doorstuderen op de Wageningen Universiteit.

Door rond te snuffelen en voorlichtingsrondes te bezoeken, kunnen uw leerlingen goed de sfeer proeven. Docenten, studenten, afgestudeerden en professionals uit het werkveld  zijn aanwezig om al hun vragen te beantwoorden. Naast informatie over de opleidingsmogelijkheden is er op de informatiemarkt ook informatie te verkrijgen over sporten, wonen, studentenverenigingen en werken in de regio. Kortom, een bezoek aan één van onze open dagen is méér dan de moeite waard.

Lesmateriaal downloaden

Van aardappeleters tot cisgenese
Peter Visser en Jos Kramer maakten de bekroonde lessenreeks Van aardappeleters naar cisgenese voor het nieuwe examenprogramma biologie, waarbij wordt uitgegaan van de samenhang met de praktijk. In de reeks passeren verschillende ‘contexten’ de revue, van consument tot veredelaar. Zo proeven leerlingen bijvoorbeeld in de eerste les verschillende soorten aardappelen en beoordelen ze de aardappels aan de hand van diverse criteria.

Van aardappeleters tot cisgenese Download(pdf - 2,1MB)
Praktische opdracht: Doping voor de aardappel (bovenbouw havo) Download(docx - 81kB)