Dier

Je hebt een echte passie voor dieren en dierenwelzijn. Wil je die passie inzetten tijdens je studie en in je loopbaan? Voor dieren in het algemeen, of voor paarden in het bijzonder? Bekijk eens wat onze Dier-opleidingen te bieden hebben.

Welke opleiding past bij jou?

Diermanagement (Leeuwarden)

Heb jij graag de touwtjes in handen? Vind je biologie een leuk vak? Heb je een hart voor dieren en hun welzijn? Wil je meer te weten komen over ecologie, dierverzorging, diergezondheid, huisvesting, voeding, gedrag, genetica en natuurbeheer? Maar ook over leidinggeven, en over marketing en communicatie? Volg jij de ontwikkelingen binnen de dierensector op de voet en denk je in oplossingen? Dan zit je bij Diermanagement op de juiste plek.

Associate degree Diermanagement (Velp)

Jij wilt later werken met dieren. Je kiest heel bewust voor een tweejarige opleiding op hbo-niveau. In de wereld van gezelschapsdieren en wilde dieren. Je leert alles over dierwelzijn en mens-dierrelaties. Met je associate degree Diermanagement op zak kun je bijvoorbeeld aan het werk bij een kinderboerderij, manege, asiel, dierenspeciaalzaak of dierenbeschermingsorganisatie. Jij verbindt de behoefte van het dier met wat de samenleving wil met dieren.

Animals, Society and Business (Velp)

Heb jij als dierenliefhebber oog voor maatschappelijke ontwikkelingen? Jij kunt het verschil gaan maken in de (inter)nationale agro-foodsector als onderzoeker, adviseur, ondernemer of manager. Met jouw kennis van het (productie)dier en van een gezonde bedrijfsvoering ontwikkel je innovatieve businessmodellen. Je kunt wereldwijd aan de slag.

Equine, Sports and Business (Velp)

Heb jij een passie voor paarden en wil jij werken in de internationale paardensector? Je leert alles over paardenwelzijn en duurzame bedrijfsvoering. Jouw kennis, inzicht en neus voor ontwikkelingen zet je in voor de dynamische paardenhouderij. Wat word jij: paardenvoeradviseur, hippisch ondernemer, fokkerijdeskundige of eventmanager?
 

Niet gevonden wat je zoekt?

Geen probleem. We hebben nog veel meer leuke en uitdagende opleidingen voor je. Bekijk op de overzichtspagina waar jij blij van wordt.