Agro en voeding

Ben jij diegene die ons voedsel gezonder en beter maakt? En wil je dit realiseren bij de bron van ons voedsel of bij de verwerking ervan? Met de opleidingen binnen Agro en voeding kun jij bouwen aan een gezonde wereld.

Welke opleiding past bij jou?

Innovatieve Plantenteelt (Leeuwarden)

Bij de voedselvoorziening van de toekomst komt veel kijken: robotisering, precisielandbouw, een positief bedrijfsresultaat, resistenties en veredeling. Wil jij deze uitdagingen aanpakken? Of zie je jezelf een akkerbouwbedrijf runnen, of een nieuw tulpenras kweken? Dan ben je in de wieg gelegd voor een opleiding én een carrière in de innovatieve plantenteelt.

Dier- en Veehouderij (Leeuwarden en Velp)

De sector rondom dier- en veehouderij is volop in beweging. Dat vraagt om mensen die natuurlijk van dieren houden, maar die ook flexibel en kritisch zijn. Jij? In deze opleiding focus je op drie grote thema’s: het dier, het bedrijf en de bedrijfsomgeving. Vanaf dag 1 pak je projecten beet van echte ondernemingen. Zo werk je aan nieuwe kennis én vaardigheden.

Voedingsmiddelentechnologie (Leeuwarden en Velp)

In de voedingsmiddelenbranche zijn kwaliteit en innovatie een groot goed. Bijvoorbeeld bij de introductie van een nieuw product. Marktonderzoek en kennis van de productiemogelijkheden, producteigenschappen en gezondheid komen dan om de hoek kijken. Zin om je in te zetten voor deze wereldwijde en dynamische bedrijfstak? Trap af met onze opleiding.

Innovations in Dairy and Food Chains Msc (Leeuwarden)

Ben jij die zuivelprofessional met een scherp oog voor innovatie, strategie en bestuur, en wil je graag je carrière naar een hoger plan tillen? Of misschien sta je op het punt om af te studeren voor je bachelor en heb je het gevoel dat je nog niet bent uitgeleerd en wil je jezelf verder professionaliseren in de zuivelketen? Dan is de (deeltijd/voltijd) master Innovations in Dairy and Food Chains jou op het lijf geschreven!

 

Melkveehouderij, ad (Leeuwarden)

Is het jouw ambitie om melkveehouder te worden? Wil jij goed voorbereid zijn op een leven tussen het vee? Wil jij je vakinhoudelijke kennis en vaardigheden verbreden? Ben jij iemand die de meerwaarde ziet van een duurzame melkveehouderij, die zicht durft te onderscheiden in een markt die in beweging is? Je wilt je ontwikkelen op hbo-niveau, maar vindt vier jaar studeren te veel? Dan is de associate degree Melkveehouderij een ideale studie voor jou. 

Voedingsmiddelentechnologie, ad (Leeuwarden en Velp)

Je bent werkzaam in de voedingsmiddelenindustrie en houdt je bezig met het product, het proces en de kwaliteit in de voedingsmiddelentechnologie. Je bent als afgestudeerde initiatiefrijk binnen de afgesproken kaders en gaat aan de slag met het optimaliseren van bestaande producten en processen. De verschillende aspecten van productieproces, voedselveiligheid, kwaliteit van voedingsmiddelen en de wettelijke eisen ten aanzien van producten en processen komen hierbij aan bod.

Biologische Melkveehouderij, ad (Leeuwarden)

Is het jouw ambitie om biologisch melkveehouder te worden? En wil jij je verdiepen in de biologische sector? Dan is de tweejarige associate degree Biologische Melkveehouderij de opleiding voor jóu. In deze praktijkgerichte studie ontwikkel jij je tot een allround biologische (agrarische) ondernemer. Je hebt dan niet alleen de juiste vakinhoudelijke kennis, maar ook de vaardigheden om zelfstandig te ondernemen en om de omschakeling te maken naar biologische bedrijfsvoering. Bovendien weet je hoe je producten kunt vermarkten. 

Niet gevonden wat je zoekt?

Geen probleem. We hebben nog veel meer leuke en uitdagende opleidingen voor je. Bekijk op de overzichtspagina waar jij blij van wordt.