Opleidingsgraad: Associate degree
Locatie: Leeuwarden
Opleidingsduur: 2 jaar
Taal: Nederlands
Soort: Voltijd

Melkveehouderij (Ad voltijd)

Brochure Melkveehouderij Downloaden

Geen leven zonder koeien

Wil je niets liever dan zelf koeien managen? In het thuisbedrijf stappen? Als bedrijfsleider aan de slag? Ben je erachter gekomen dat je nog meer wilt leren over de melkveehouderij, maar vind je een vierjarige opleiding te lang en te breed? Dan is deze korte hbo-opleiding Melkveehouderij echt iets voor jou!

Het moderne melkveehouderijbedrijf wordt steeds groter. Er moet tegen een scherpe kostprijs worden geproduceerd binnen strakke regelgeving. Dit vergt een groot innovatief vermogen van de sector. En hierin ligt een interessante uitdaging voor jou! Weten hoe je moet managen (de praktische inslag) en waarom je het zo doet (de theoretische achtergrond). Een echte gesprekspartner zijn voor adviseurs, vertegenwoordigers, accountants en de relatiebeheerders van een bank. De melkveehouderij kunnen promoten!

Niet alleen in Nederland maar overal ter wereld liggen er kansen voor jonge, enthousiaste melkveedeskundigen uit Nederland. En waar anders dan in Friesland, de bakermat van de melkveehouderij, kun je je beter voorbereiden op deze uitdagende toekomst.

Wie ben jij

Je houdt van dieren, maar ziet ze ook als productiefactor. Je bent een aanpakkeren schrikt niet van kou en vuil. Je bent ondernemend en hebt technisch inzicht. Je wilt jezelf verder ontwikkelen in de melkveehouderij, maar geen vier jaarmeer in de schoolbanken doorbrengen.

Vanaf 2017-2018: Biologische Melkveehouderij

Wil jij je verdiepen in een gespecialiseerde manier van melkveehouderij? Wil je in de toekomst in het bedrijf stappen of elders aan de slag? Niet alleen in Nederland maar overal ter wereld groeit de biologische sector en liggen er kansen voor jonge enthousiaste ondernemers uit Nederland. En ben je erachter gekomen dat een 4-jarige opleiding te lang duurt voordat je aan de slag kunt? Dan is de Ad Biologische Melkveehouder wellicht iets voor jou.
Meer informatie...

Direct aanmelden via Studielink. Klik hier!