Opleidingsgraad: Associate degree
Locatie: Leeuwarden
Opleidingsduur: 2 jaar
Taal: Nederlands
Soort: Voltijd

Melkveehouderij (Ad voltijd)

Brochure Melkveehouderij Downloaden

Een leven tussen het vee

Is het jouw ambitie om (biologisch) melkveehouder te worden? Wil jij goed voorbereid zijn op een leven tussen het vee? Wil jij je vakinhoudelijke kennis en vaardigheden verbreden? Dan is de Associate degree (Ad) Melkveehouderij iets voor jou. Het is een tweejarige opleiding op hbo-niveau en heeft twee richtingen: gangbare of biologische melkveehouderij.

De maatschappij vraagt de sector steeds meer om verantwoording. Thema’s als duurzaamheid en dierenwelzijn zijn zelfs op een gangbaar bedrijf niet meer weg te denken. De sector staat voor uitdagingen die van de nieuwe generatie melkveehouders ondernemerschap en innovatievermogen vragen. Wij leiden je op tot een vakbekwame ondernemer die is voorbereid op de toekomst.

Ben jij ondernemend en heb je passie voor melkvee?

Je houdt van dieren en je voelt je thuis in de melkveehouderij. Je wilt je ontwikkelen op hbo-niveau, maar vindt vier jaar studeren te veel. Dan is de tweejarige Associate degree Melkveehouderij de ideale studie voor jou. Tijdens de opleiding werk je niet alleen aan het vergroten van je kennis, maar ook aan je vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling.

Wat is een Associate degree?

De Associate degree Melkveehouderij is een verkorte hbo-opleiding. Als je de opleiding hebt afgerond, ontvang je een wettelijk erkend diploma. Met dit diploma vergroot je je kansen op succesvol ondernemen. Lees hier meer over Associate degrees.

Heb je de smaak van het studeren te pakken? Dan kun doorstromen naar de reguliere hbo-opleiding Dier- en Veehouderij. Deze kun je dan afronden in twee jaar.

Direct aanmelden via Studielink. Naar Studielink