Opleiding: Associate degree
Locatie: Leeuwarden
Opleidingsduur: 2 jaar
Taal: Nederlands
Soort: Voltijd

Melkveehouderij (associate degree voltijd)

Kom een dagje proefstuderen! Inschrijven

Ondernemen in de melkveehouderij van morgen

Is het jouw ambitie om melkveehouder te worden en wil jij je verdiepen in agrarisch ondernemerschap? Onze sector staat voor een veelvoud aan uitdagingen. Dit vraagt om nieuw ondernemerschap met flexibiliteit en innovatievermogen. Met de opleiding Melkveehouderij Associate Degree word jij zo’n ondernemer.

In deze praktijkgerichte studie ontwikkel jij je tot een allround agrarisch ondernemer, iemand die niet alleen beschikt over vakinhoudelijke kennis maar ook over de vaardigheden om zelfstandig te gaan ondernemen. 

Drie studenten van de ad melkveehouderij tussen het vee

Een leven tussen het vee

Is het jouw ambitie om melkveehouder te worden? Wil jij goed voorbereid zijn op een leven tussen het vee? Wil jij je vakinhoudelijke kennis en vaardigheden verbreden? Ben jij iemand die de meerwaarde ziet van een duurzame melkveehouderij, die zicht durft te onderscheiden in een markt die in beweging is? Je wilt je ontwikkelen op hbo-niveau, maar vindt vier jaar studeren te veel? Dan is de associate degree Melkveehouderij een ideale studie voor jou. Het is een tweejarige opleiding op hbo-niveau en heeft twee richtingen: gangbare-  en biologische melkveehouderij . Tijdens de opleiding werk je niet alleen aan het vergroten van je (praktijk)kennis, maar ook aan je vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling.

Wat is een associate degree?

Als je deze twee-jarige hbo-opleiding hebt afgerond, ontvang je een wettelijk erkend diploma. Met dit diploma vergroot je je kansen op succesvol ondernemen. Het programma is voor iedereen met een mbo-4 of havo diploma. Lees hier meer over associate degrees.

Heb je de smaak van het studeren te pakken? Dan kun doorstromen naar de reguliere hbo-opleiding Dier- en Veehouderij. Deze kun je dan afronden in twee jaar.

Brochure aanvragen? Klik hier!