Paardenstudies

Paarden-opleidingen bij Van Hall Larenstein

Heb jij een passie voor paarden? En wil je van je passie graag je werk maken? Voor een succesvolle carrière in de paardensector heb je natuurlijk wel de juiste opleiding nodig. Bij Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) heb je verschillende mogelijkheden. Hier lees je welke keuzes je hebt als het gaat om een opleiding waarin het paard het middelpunt is. 

Een opleiding op het gebied van paarden, sport en (internationale) handel

Ben jij op zoek naar een combinatie van paardenwetenschap en kennis van zaken? Wil je naast voeding, fokkerij en inspanningsfysiologie ook meer weten over onderwerpen als financiën, management en marketing? Dan is het werkveld Equine, Sports and Business, onderdeel van de opleiding Dier- en Veehouderij in Velp, iets voor jou! Alle lessen en projecten worden in het Engels gegeven. Meer weten? Schrijf je dan in voor een open dag of meeloopdag!

Een opleiding op het gebied van paarden en welzijn

Of ben je meer geïnteresseerd in de relatie tussen de mens en het paard, het welzijn van paarden en het adviseren van hippische bedrijven over welzijn, gezondheid, voeding en/of innovatie? Dan zit je bij het werkveld Paard, onderdeel van de opleiding Diermanagement in Leeuwarden, op de juiste plek! Onderwerpen als projectmanagement, gedragskennis, voeding en gezondheid komen aan de orde, maar ook het zelfstandig organiseren van een event. Meer weten? Schrijf je dan in voor een open dag of meeloopdag!

Van Hall Larenstein en paarden: een top keuze!

Voor een studie op het gebied van paard is onze hogeschool een uitstekende keuze. Als enige Nederlandse hogeschool zijn we lid van de Holland Horse Foundation. Ook zijn wij als enige Nederlandse hogeschool lid van het Netzwerk Pferdewissen. Andere leden daarvan zijn Universität Göttingen, Hochschule Osnabrück, Nuertingen-Geislingen University (NGU), Berner Fachhochschule (Zwiterland) , FU Berlin. Daarnaast hebben we goed contact en werken we nauw samen met bedrijven in de paardenwereld. In de laatste jaren (sinds 2010) hebben onze studenten door hun stages en  afstudeeropdrachten met 359 verschillende bedrijven in 34 verschillende landen samengewerkt.