Opleiding: Bachelor
Locatie: Velp (bij Arnhem)
Opleidingsduur: 4 jaar
Taal: Engels
Interessegebied: Green Business,  Agro & voeding
Soort: Voltijd

International Agribusiness and Trade (bachelor voltijd)

Kom naar de open avond! Aanmelden

Wil jij weten hoe je het beste planten of vers fruit gekoeld transporteert of hoe je natuurlijke isolatiematerialen vermarkt? Misschien wil je weten hoe je het verwerkingsproces van kruiden verduurzaamt? Wat je ook kiest, met deze international business opleiding ga je aan de slag met deze real life casussen. Samen met jouw internationale klasgenoten leer jij hoe je organisaties in de international agribusiness adviseert om producten over de hele wereld op de juiste plek te krijgen. 

Waarom International Agribusiness and Trade?

  • De internationale insteek van de opleiding maakt jou gewild op de internationale arbeidsmarkt.
  • Je levert een bijdrage om de wereldwijde foodbusiness duurzaam te innoveren. 
  • Een vakkundige opbouw van een internationaal netwerk door stage, vakbeurzen en bedrijfsbezoeken. 
  • Je werkt aan je vaardigheden door een goede mix van theorie, leeromgevingen en de praktijk. 
Kom een dagje proefstuderen! Inschrijven

Dit ga je leren 
Pluk de vruchten van international food and agribusiness 

De verschillende sectoren binnen de agribusiness leer je kennen in het eerste deel van je studie. Ook leer je hoe de keten van een bepaald product is ingericht. Denk aan verpakking, koeling, logistiek, maar ook wet- en regelgeving voor export, veiligheid en kwaliteit. De vakken marketing, financiën, product innovatie managen, organiseren en rapporteren maken de opleiding compleet en zijn gericht op internationale handel. 

  • Maak kennis met producten uit de international agribusiness: fruit, groenten, bloemen en planten, hout, vlees en vis, natuurlijke bouwmaterialen, koffie, en chocolade. 
  • Verdiep je in het verloop van een voedselketen: van de oogst tot het supermarktschap. 
  • Verplaats je in alle afdelingen van een bedrijf zoals transport, marketing of financiën. 
  • Onderzoek welke marketingstrategie het beste werkt bij bepaalde producten. 
  • Bedenk hoe je een product innoveert en daarna vermarkt. 
Brochure aanvragen? Klik hier!

Na je studie 
Verdien je brood met de opleiding internationale handel 

Organisaties uit de international agribusiness staan voor je in de rij! Grote internationale importeurs zijn op zoek naar afgestudeerden van een food and business opleiding, met kennis van en affiniteit met kwetsbare agriproducten. Ga aan de slag als teamleider op een logistieke afdeling, marketingmanager, manager klantrelaties of productiespecialist in een productiehal. 

Maar ook start-ups hebben behoefte aan breed opgeleide business experts. Liever een eigen start-up? Ook dat is mogelijk! 

Bekijk je loopbaankansen

Meld je direct aan via Studielink Klik hier

Kom kennismaken

Smaakt International Agribusiness and Trade naar meer? Een nadere kennismaking is dan enorm waardevol. Bezoek een open dag of meld je aan voor een meeloopdag. Zo leer je meer over de opleiding, proef je de sfeer van de hogeschool en ontmoet je studenten en docenten.

Kom een dagje proefstuderen! Inschrijven

Heb jij je keuze laten vallen op de hbo-opleiding International Agribusiness and Trade? Dan ben je vast benieuwd welke toelatingseisen er zijn, hoe je je kunt aanmelden en wat het collegegeld is. We hebben het voor je onder elkaar gezet: