Opleidingsgraad: Bachelor
Locatie: Leeuwarden
Opleidingsduur: 4 jaar
Taal: Nederlands
Soort: Voltijd

Forensisch Laboratoriumonderzoek

Brochure Forensisch Laboratoriumonderzoek Downloaden

Studeren met een motief

Waarheidsvinding door wetenschap. Met deskundige analyses en betrouwbare resultaten maak jij opsporing, rechtspraak en preventie nog efficiënter. Als forensisch analist ben je breed georiënteerd en levert naast de klassieke misdaadbestrijding een wezenlijke bijdrage aan maatschappelijke thema’s als voedselveiligheid, milieuzorg en dierenwelzijn. Mens, misdaad en samenleving staan voor jou centraal in je latere beroep. Fact finding is your mission.

Wie ben jij?

Je hebt een uitgesproken karakter en interesse in laboratoriumwerk, bent een geboren pietepeuteraar met een zwak voor methoden en technieken en gedreven door een drang naar vernieuwende waarheidsvinding in een breed scala aan maatschappelijke thema’s. Je staat met beide voeten stevig op de grond, bent maatschappijbewust en veldwerk schrikt jou niet af. Je kan met iedereen samenwerken en bereid om je standpunt tot voor de rechter te leren verdedigen. De weg wordt voor jou pas interessant waar die ophoudt en je wil vandaar graag je eigen pad banen.


Forensisch Laboratoriumonderzoek is onderdeel van Life Sciences & Technology Leeuwarden, een samenwerking van Van Hall Larenstein en NHL Stenden Hogeschool.

Aanmelden via portaal

Voor deze nieuwe opleiding is het nog niet mogelijk om je via Studielink aan te melden en in te schrijven, maar wel via een zogenaamd Aanmeld portaal.

Klik op onderstaande button voor meer informatie en de mogelijkheid om je in te schrijven voor deze nieuwe opleiding.

Aanmelden voor deze studie Portaal

Meeloopdagen

Vanaf volgend collegejaar zullen er apparte meeloopdagen plaatsvinden voor Forensisch Laboratoriumonderzoek. Wil je dit jaar een indruk krijgen van en meelopen met deze opleiding? Geef je dan op voor (een van de) meeloopdagen Biotechnologie, Forensic Sciences op de aanmeldpagina.

Disclaimer: deze nieuwe opleiding gaat van start in collegejaar 2019-2020 als deze geaccrediteerd is. Mocht dit onverhoopt niet gebeuren, dan kun je de specialisatie Forensic Sciences binnen de opleiding Biotechnologie kiezen.