Dier- en Veehouderij in Leeuwarden

Kom een dagje proefstuderen! Inschrijven

Nederlandse veehouderij is een succesverhaal

De Nederlandse veehouderij staat wereldwijd aan de top. Nederlandse boeren produceren meer en de kwaliteit en betrouwbaarheid van de producten is hoger dan elders in de wereld. Zuivel, vlees en eieren zijn belangrijke exportproducten. Maar Nederland ‘exporteert’ ook kennis. Nederlandse veehouders en experts werken over de hele wereld. Nederland loopt voorop met innovaties en ontwikkelingen in de markt. Wij leiden je op zodat jij een aandeel krijgt in dit succesverhaal.

Dier, bedrijf en omgeving

In de opleiding Dier- en Veehouderij focus je op drie grote aandachtsgebieden of thema’s: het dier op het bedrijf, bedrijfsvoering en bedrijfsomgeving. Concreet kun je denken aan vakken op het gebied van ondernemerschap, (financieel) management, advisering, innovatie, fysiologie en gedrag van het dier en internationale handel. Maar ook zaken als burgerperspectief en natuurbeheer krijgen aandacht in het lesprogramma.

Deze opleiding wordt zowel in Leeuwarden als in Velp aangeboden. De hier weergegeven informatie gaat over de locatie Leeuwarden.

Brochure aanvragen? Klik hier!