Opleiding: Associate degree
Locatie: Leeuwarden
Opleidingsduur: 2 jaar
Taal: Nederlands
Soort: Deeltijd

Omgevingskunde (associate degree deeltijd)

Actief werken aan omgevingskwaliteit

Zet jij de volgende stap in je carrière? Of maak jij de switch om te werken aan een gezonde en duurzame leefomgeving? Dat kan met de tweejarige associate degree Omgevingskunde! Met deze opleiding vergroot je  snel je kennis, door studeren en werken effectief te combineren. Daarnaast ontwikkel je vaardigheden die je direct in je dagelijkse werk kan inzetten. Zo heb je na je studie niet alleen een diploma, maar ook al twee jaar relevante werkervaring!

Nieuwe wet, nieuwe kansen

De komst van de Omgevingswet biedt nieuwe kansen. Door deze nieuwe wet veranderen de totstandkoming en uitvoering van beleid en regelgeving. Overheden en bedrijven zitten te springen om professionals die vanuit deze nieuwe wet kunnen samenwerken aan het verbeteren van de omgevingskwaliteit. Ontwikkel jij je tot een van die professionals?

Waar een wil is, is een…wet?

Wanneer bedrijven en overheden nieuwe wegen in willen slaan, moeten ze de effecten op de leefomgeving zo beperkt mogelijk houden. De Omgevingswet geeft daar kaders voor. Maar hoe kunnen ze dit vertalen naar de praktijk? Daarvoor is jouw expertise belangrijk. Als afgestudeerd Ad Omgevingskundige ken je niet alleen alle ins en outs van het nationale omgevingsbeleid, maar heb je ook de nodige kennis van de leefomgeving. Hiermee vind jij vanuit verschillende oogpunten het gezamenlijke belang

Uniek profiel

De opleiding Ad Omgevingskunde vind je alleen bij Van Hall Larenstein. Door je eerdere werkervaring en studie te koppelen aan je nieuwe passie, creëer je een uniek profiel. Daardoor neem je een bijzondere plek op de arbeidsmarkt in. Ook je medestudenten brengen ieder hun eigen ervaring mee. Dit is super leerzaam én bruikbaar in groepsprojecten waarbij deze uiteenlopende expertise van pas komt

Werken en studeren; dat doe je samen

Deeltijdstudenten worden op de arbeidsmarkt gewaardeerd om hun gedrevenheid en inzet. De combinatie werken en studeren is pittig, maar je staat er niet alleen voor. Zo word je in je ontwikkeling ondersteund door een studieloopbaanbegeleider. En vergeet ook niet je medestudenten; deeltijdstudenten hebben veel steun aan elkaar en vormen een netwerk voor het leven. De allereerste lichting studenten heeft in 2022 de studie succesvol afgerond en een passende baan gevonden.

Ben je nog niet werkzaam in het Omgevingskundig werkveld? Dan is het belangrijk dat je op zoek gaat naar een nieuwe passende baan. Hier dien je zelf voor te zorgen, uiteraard kunnen wij je ondersteuning bieden via studieloopbaanbegeleiding. Of bezoek bijvoorbeeld de carrièredag.

Brochure aanvragen? Klik hier!