Biologische melkveehouderij

Een toekomst in de biologische melkveehouderij

Je wilt alles weten over een biologisch bedrijfssysteem in de melkveehouderij, waar werken met de natuur voorop staat. Waar oude kennis wordt omgezet in innovatieve duurzame oplossingen. Ben jij die weldoener die staat te popelen om te werken in de biologische melkveehouderij? Schrijf je dan in voor onze tweejarige Associate degree. Samen werken we aan een vruchtbare bodem die je zelf tot bloei kan brengen in het biologische werkveld.

Biologische melkveehouderij
De biologische sector groeit en daarmee ook de behoefte aan goed opgeleide professionals in het biologische werkveld. Je wordt klaargestoomd voor een toekomst in deze sector. Na je opleiding kun je zelfstandig en succesvol een biologisch melkveebedrijf runnen of adviseur worden bij bedrijven die zich bezighouden met biologische melkveehouderij. Je kunt uiteraard ook aan de slag op een gangbaar melkveebedrijf.

Alles rondom de bodem
Bij deze tweejarige opleiding dagen we je uit om 100% kringloop sluitend te denken en te werken. Je leert er alles over een duurzame bedrijfsvoering zonder milieubelasting, met de bodem als basis. Want daar ‘draait alles om’ als biologisch boer.

Thema’s opleiding biologische melkveehouderij
Waarin de richting Biologische melkveehouderij verschilt van de richting Melkveehouderij is: extra aandacht voor bodem en gewas, het benutten van mest, de (biologische) markt en afzet, de omschakeling van gangbaar naar biologisch.

Bij elke keuze die je maakt als biologische melkveehouder staan de volgende thema’s voorop:

  • Leren van en werken met de natuur
  • Ondernemen zonder milieubelasting en andere kunstgrepen
  • Werken zonder chemie, antibiotica en kunstmest
  • In symbiose met dier, mens en natuur werken aan optimale balans
  • Ruime aandacht voor bodem, mest en gewas
  • Focus op kwaliteit
  • Als antwoord op een groeiende (inter)nationale vraag naar 100% duurzaam voedsel.

We bieden je een plek met docenten uit het werkveld, aandacht voor de praktijk en een boerderijstage in het buitenland. Een duurzame plek waar je je als weldoener thuis zult voelen.