HVHL nieuwsuitzending: hoodie voor studenten en medewerkers

22-02-2022

In dit 'HVHL journaal' vertellen studenten, de directeur Onderwijs en de leverancier over het hoe en waarom van de HVHL-hoodie actie. Ook zie je hoe de hoodies op diverse plekken in de wereld BREAKINGS NEWS zijn!

Waarom krijgen onze studenten een gratis hoodie?

De actie met de hoodie is een onderdeel van het NPO (Nationaal Programma Onderwijs) van de overheid. Het ministerie OCW wil dat de opgelopen studievertraging snel wordt weggewerkt en heeft daar een budget voor vrijgemaakt. Het is aan ons om dat geld zo goed mogelijk te besteden. Dat is het geval, wanneer achterstanden aan het einde van dit jaar zijn weggewerkt en de zon weer begint te schijnen bij de studenten die het mentaal zwaar hebben of hebben gehad. 

Is zo’n actie nodig?

Vorig jaar is er een groot landelijk onderzoek gepubliceerd door het Trimbos Instituut, de RIVM en GGD GHOR. Kort gezegd ervaart de helft van de studenten psychische problemen, zoals angst, somberheid en eenzaamheid. 80% van de studenten geven aan meer eenzaamheidsgevoelens te hebben vanwege de coronacrisis. Het aantal suïcides onder jongeren is in 2021 met 15% gestegen. 

De hoodie actie is dus een middel om het contact met onze hogeschool te versterken en het studentenwelzijn te vergroten. Daarom krijgt de student de hoodie van zijn/haar studieloopbaanbegeleider (slb’er). Het extra contactmoment is bedoeld om de begeleidersrelatie te benadrukken: “mijn deur staat voor je open”. Het gaat vooral om de boodschap achter de hoodie: we zijn samen één.

In december hebben de studenten hun hoodie in de gewenste kleur en maat besteld. Vanaf deze week worden de hoodies in Velp uitgedeeld door de slb'ers. Studenten ontvangen ook de flyer 'mijn deur staat voor je open', om te benadrukken dat er ondersteuning is voor iedere student. En omdat het deze week vakantie is in Leeuwarden, start het uitdelen daar volgende week. 

Klik hier om de 'mijn deur staat voor je open' poster te bekijken

Trefwoorden: