Importeer thee uit China

Onderzoek o.a. hoe speciale Pu’erh thee uit China op de Nederlandse markt kan worden gebracht.

De food en agribusiness is een van de grootste branches ter wereld en altijd in ontwikkeling. Zeker in een wereld die groeit van 6 naar 9 miljard mensen in 2050. Wereldwijd zijn er veel mogelijkheden om Nederlandse successen internationaal te vermarkten of omgekeerd: om internationale producten in Nederland op de markt te brengen.

Van Pu'erh thee tot health shakes

Pu’erh thee is typisch zo’n product dat een succes kan worden op de Nederlandse markt. Het is een geneeskrachtige Chinese thee met een rijke historie dat perfect aansluit bij trends als superfoods en slow flow. Maar denk ook aan andere interessante producten zoals:

  • Gezond snoep uit India
  • Struisvogelvlees uit Zuid-Afrika
  • IJs uit Australië
  • Health shakes uit Indonesië

Welkom in de wereld van food and flowers

Ga jij de uitdaging aan om een van deze producten succesvol in de Nederlandse markt te zetten? 

  • Zorg jij voor de inkoop en logistiek?
  • Verdiep jij je in de andere cultuur om tot goede deals te komen?
  • Kijk jij naar de mogelijkheden om de trade flow zo duurzaam mogelijk te organiseren?

Bij de Engelstalige opleiding International Business* leer je onder andere over de internationale ketens van voedsel en bloemen. Ontdek je mogelijkheden!

*voorheen werd je doorverwezen naar de opleiding Bedrijfskunde en Agribusiness in Velp. I.v.m. nieuwe ontwikkelingen in ons opleidingsprogramma wordt je daarom nu doorverwezen naar onze opleiding International Business in Leeuwarden.

Mogelijk vind je deze opleidingen bij Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) ook interessant:

Bedrijfskunde en Agribusiness in Leeuwarden. Zoek je een minder internationaal gerichte bedrijfskundige opleiding maar heb je wel affiniteit met de agribusiness? Volg dan de opleiding in Leeuwarden. Hier kun je je specialiseren in bedrijfskunde of ondernemerschap binnen de agrarische sector.

International Development Management. Wil je je vooral inzetten voor eerlijke handel en gelijke kansen en rechten? Wil je samen met de lokale bevolking op een creatieve en vernieuwende manier werken aan een betere toekomst? Dan kun je je daarin specialiseren bij de opleiding International Development Management.