Locatie

Studeren op een fantastisch landgoed

Kies je voor een opleiding in Velp? Dan kies je voor studeren in het mooiste leslokaal van Nederland: Landgoed Larenstein. Op het landgoed vind je meer dan de helft van alle plantensoorten in Nederland terug. Landgoed Larenstein maakte al in de 18e eeuw deel uit van een gordel van landgoederen, die lagen op de overgang van het Gelderse stuwwallencomplex en het IJsseldal. Het aantal landgoederen is de laatste eeuw enorm teruggelopen. Slechts straatnamen herinneren aan deze lusthoven van weleer. Landgoed Larenstein bestaat nog steeds en is nu één grote praktijkruimte voor de diverse opleidingen aan Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL).

In de aangelegde heemtuin, een tuin met inheemse flora en fauna, is een aantal minibiotopen gecreëerd met verschillende grondtypen. Van de 1700 inheemse Nederlandse plantensoorten is de helft hier te vinden. Handig om planten te leren kennen. Naast deze bijzondere planten leven er vossen, een paartje ijsvogels en een steenmarter in de tuin.

Studenten van de opleiding Tuin- en Landschapsinrichting leren hun plantenlijsten in de sortimentstuin op het landgoed. Deze tuin wordt ook gebruikt voor de uitvoering van vegetatieopnames, berekening van waterafvoer in de beken, landmeting en bodemonderzoek. Het is in feite een gigantisch laboratorium! Zodra de zon schijnt, is de tuin dé plek om tussen de colleges door te relaxen met je medestudenten, afkomstig uit meer dan zestig landen.

Het hele schoolterrein is rookvrij.

Faciliteiten

Op de locatie in Velp kun je gebruik maken van een uitgebreide mediatheek, diverse laboratoria en van een uniek landgoed dat als één grote praktijkruimte fungeert. Je krijgt een eigen e-mailadres waarmee je op een van de vele computers binnen het gebouw kunt inloggen om je studieresultaten, roosterwijzigingen en andere actualiteiten te checken. Door de royale (praktijk)ruimtes en de grote hoeveelheid lichtinval is het niet alleen buiten, maar ook binnen aangenaam studeren en werken in Velp.

Mediatheek

HVHL biedt een uitgebreide mediatheekvoorziening. Goede en betrouwbare informatie kun je vinden met de catalogus en in databanken. Meer informatie over de mediatheek vind je bij dienstverlening. Het zoeken en vinden van echt goede informatie is vaak moeilijk. Ook bij het goed verwerken van deze informatie kunnen veel studenten en medewerkers hulp gebruiken. Meer hierover vind je op de pagina Mediatheek.
 

Voor vragen op het brede gebied van auteursrechten in onderwijs en onderzoek kun je vanaf nu terecht op één plek binnen HVHL, het Auteursrechten Informatiepunt.

VR Experience

Je kunt direct ervaren hoe het is om door de hogeschool in Velp te lopen. Jij bepaalt zelf de route. Stap in de VR Experience van HVHL en laat je verrassen. Onderweg kom je van alles tegen. Zo weet je precies hoe het eruit ziet. Beleef alsof het echt is!