Huisvesting

Kies voor één van de leukste studentensteden!

Kies je voor een opleiding in Velp en wil je op kamers? Belangrijk is dat je actief gaat zoeken. Velp, waar Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) gevestigd is, grenst aan Arnhem. Vandaar dat veel studenten in Arnhem op kamers wonen. Niet zo raar, want Arnhem is een mooie, leuke en bruisende stad waar je volop van het studentenleven kunt proeven!

Laat weten dat je zoekt

Veel kamers worden 'via via' gevonden, dus door contacten met andere studenten. Zoek je een kamer? Laat het je studiegenoten weten: wie weet hebben zij net die ene leuke kamer voor je. Houd ook de prikborden in de gangen van onze school goed in de gaten. Daar hangen regelmatig oproepen van studenten die een nieuwe huisgenoot zoeken.

Huren bij de woningcorporaties via Entree

De woningcorporaties in Velp en Arnhem hebben een deel van hun woningaanbod speciaal voor studenten gereserveerd. Het gaat daarbij zowel om studentenkamers als woningen. Op die manier helpen ze jaarlijks honderden woningzoekende studenten aan woonruimte. Alle woningcorporaties in de regio verhuren hun woningen via Entree. Hier kun je je ook inschrijven om te kunnen reageren op een vrije woning of kamer. Inschrijven is gratis en kan al vanaf je zestiende, dus ook als je nog niet ingeschreven staat bij HVHL als student. Een klein deel van het bezit van woningcorporaties is gereserveerd voor studenten (zo’n 300 kamers).

SSH&, dé studentenhuisvester

SSH& is een studentenhuisvester pur sang. Zij zijn er voor studenten die op kamers willen. In Arnhem beschikt SSH& over diverse panden aan onder andere de Zoomstraat, het Leeuwensteinplein en het Eusebiusplein en de voormalige Rijkswaterstaattoren in de wijk Presikhaaf. Zelfstandig wonen en ook nog eens dichtbij HVHL? Schrijf je snel in op sshn.nl! Woon je liever in Nijmegen, maar studeer je in Velp? Dat kan, want bij SSH& kun je zowel terecht in Arnhem als in Nijmegen.

Het aanbod van andere verhuurders

Naast het aanbod van de woningcorporaties zijn er ook particuliere verhuurders van woningen en kamers. Houd voor dat aanbod bijvoorbeeld de borden in het schoolgebouw in de gaten, maar je kunt ook terecht op bijvoorbeeld de volgende websites:

Lijst met pensionstallen in omgeving Velp.